|
Brak dużej litery ł |
| Autor |
Wiadomość |
dmikula
Początkujący

|
Wysłany: 6 Listopad 2010, 12:27 Brak dużej litery ł
|
|
|
Witam mam pewien problem a mianowicie w Corel photoimpact x3 podczas próby wpisania wyrazu z dużż litera Ł czyli alt+shift+l otwiera sie okno otwarcia pliku, a przy probie wklejenia calego wyrazu np. z worda zmienia automatycznie na duze L. Czy ktos moze zetknal sie z tym problemem?????????? Nizależnie od użytej czcionki.
Niem mam pojecia gdzie wrzucić ten temat wiec mod prosze przesunąć do wlasciwego. |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 6 Listopad 2010, 16:28
|
|
|
Niestety, nie używałem tego programu od kilku lat. Jedyne, co mogę, to zasugerować Ci - czego szukać najpierw:
1) Spróbuj sprawdzić w opcjach programu, czy można gdzieś zmieniać skróty klawiszowe. Jeśli tak - znajdź Alt+Shift+L i wykasuj, lub zmień na coś innego,
2) Sprawdź też, czy program ma moduł autokorekty. Jeśli tak, wówczas wyłącz go. |
|
|
|
 |
michal78
Bywalec

|
Wysłany: 7 Listopad 2010, 17:38
|
|
|
| spróbuj jeszcze w narzędziach językowych - język - powinien być polski |
|
|
|
 |
White-Storm
Bywalec

|
Wysłany: 11 Listopad 2010, 20:06
|
|
|
| Mnie się coś podobnego dzieje przy wpisywaniu niektórych wyrazów podczas pracy z tekstem ozdobnym. Corel automatycznie zamienia mi litery na drukowane. Pisałem o tym na forum i jedyny sposób jaki znalazłem żeby ominąć ten problem w Corelu to ręczna edycja wprowadzonego tekstu Ctrl-Shift-T. Co prawda nie zawsze działa za pierwszym razem, ale będąc upartym udaje się uzyskać zamierzony efekt. |
|
|
|
 |
|
|