|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Przesunięty przez: roland 26 Maj 2011, 07:35 |
vba |
Autor |
Wiadomość |
torwaldzki
Początkujący
|
Wysłany: 24 Grudzień 2010, 12:05 vba
|
|
|
Witam wszystkich,
stanąłem przed następującym problemem:
mam jakiś dowolny napis zamieniony na krzywe, muszę w każdą z liter wstawić maksymalnie dużo obiektów o wcześniej zadanych wymiarach a następnie policzyć te obiekty.
Pytanie:
1. czy ktoś nie spotkał się już z podobnym makrem?
2. czy macie jakieś ciekawe strony z tutorialami i dokumentacją do VBA. najlepsze co znalzłem to http://www.oberonplace.co...cros/index.htm, ale nie wiem czy uda mi się tam znaleźć wskazówki do rozwiązania mojego problemu.
z góry dziękuję!
wesołych...
benitez |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 24 Grudzień 2010, 12:27
|
|
|
- Dokumentacje do vba znajdziesz w programie jak uruchomisz edytor VBA alt F11 i w edytorze pod F1.
- Duzo gotowych makr znajdziesz tez na stronie:
www.macromonster.com
Ale czy akurat takie, to nie wiem - tam sa makra komercyjne - do uzycia w codziennej pracy.
- liczbe obiektow podaje program bez makra, w informacjach o dokumencie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|