|
Jak to zrobic??? Ciezko... |
| Autor |
Wiadomość |
tentateur
Początkujący

|
Wysłany: 3 Styczeń 2011, 00:05 Jak to zrobic??? Ciezko...
|
|
|
Hej,
Mam zdjeie postaci oraz tla...
Chcialbym zrobic cos takiego - ktos wie moze jak to zrobic? Czy to mozna w ogole w corelu zrobic?
PZdr,
12as.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 374 raz(y) 51.13 KB |
|
|
|
|
 |
pierog
Znawca

Pomógł: 9 razy Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 158 Skąd: Opole
|
Wysłany: 3 Styczeń 2011, 01:55
|
|
|
| Chodzi ci o efekt na tej postaci?ja raczej zająłbym sie tym w programie rastrowym typu photoshop,paint shop pro ,a nie w corelu :) ,nie wiem jak to dokładnie zrobić ale wydaje mi się ,że tryb "nakładka" w photoshopie mogła by dać podobny efekt ,oczywiście musiałbyś mieć odpowiedni obrazek ,a postać służyła by za maskę |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 3 Styczeń 2011, 08:06
|
|
|
Zrobiłam to w ps zdjęcie skopiowane na drugie zdjęcie w trybie nakładka z maską i czarna winietą
001.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 314 raz(y) 112.71 KB |
|
|
|
|
 |
tentateur
Początkujący

|
Wysłany: 3 Styczeń 2011, 12:18
|
|
|
Dzieki za sugestie ;)
Oczywiscie chodzilo mi o Corel Photo-Paint.
Mhmm... fajnie wyszlo to zdjecie w PS, ale zastanawiam sie jak uzyskac taki efekt postaci, by zdjecie nie wyglada az tak rzeczywiscie, lecz przypominalo bardziej postac narysowana (tak jak w zalaczniku).
Myslicie, ze da sie taki efekt uzyskac? wlasnie sie zastanawiam, czy ta kobieta na zalaczonym obrazu przezemnie, to jest normalne zdjecie, tyle ze obroione, czy toj est postac od A do Z narysowana... i czy na zwyklym zdjeciu wycinajac postac tez mozna taki efekt uzyskac? Dokladnie chodzi mi o to, by w srodku bylo wypelnieine, a widoczne byly jedynie kontury.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

|
Wysłany: 3 Styczeń 2011, 16:20
|
|
|
| Jasne że można, to tylka kwestia trybów, ja osobiście nigdy nie używałam PP, ale sądzę że to się analogicznie robi jak w PS, tryb posteryzacji może dać fajne efekty |
|
|
|
 |
tentateur
Początkujący

|
Wysłany: 4 Styczeń 2011, 10:13
|
|
|
| gleba napisał/a: | | Jasne że można, to tylka kwestia trybów, ja osobiście nigdy nie używałam PP, ale sądzę że to się analogicznie robi jak w PS, tryb posteryzacji może dać fajne efekty |
Dzieki za podpowiedz :) A jak dokladnie bys to zrobil w PS?
Mam tez PhotoShopa i dopiero sie go ucze - bede wdzieczny za wskazowki :)
Pzdr, |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

|
Wysłany: 4 Styczeń 2011, 11:14
|
|
|
otwierasz zdjęcie na które chcesz nałożyć inny obraz, ja akurat wybrałam zdjęcie kobiety c-b na który nałozyłam filtr suchy pędzel. Kopiujesz zdjęcie z floralami i ustawiasz odpowiedni tryb(użyłam trybu łagodne światło), potem maska i pędzlem wymazujesz zbędne elementy
Miłej zabawy
004.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 336 raz(y) 184.04 KB |
003.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 292 raz(y) 139.97 KB |
002.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 287 raz(y) 156.47 KB |
|
|