Wysłany: 23 Marzec 2007, 16:34 Odsprzedaż Corela między firmami.
Witam.
Zamknąłem niedawno starą firmę i otworzyłem nową.
Chciałbym przenieść pakiet Corela do nowej firmy i stąd moje pytanie:
Czy licencja Corela przewiduje odsprzedawanie licencji? czy jak w przypadku
Autodesk 3d Studio Max, licencja ta jest Nie przechodnia?
Czy wystarczy, że stara firma wystawi fakturę na ten soft dla nowej firmy?
Z góry dziękuję za odpowiedzi lub wskazanie miejsca, gdzie mógłbym ich poszukać :)
1. Żadna licencja na oprogramowanie nie może być odsprzedawana. To niezgodne z prawem.
2. Już raz kupiłeś ten program - więc został odliczony zgodnie z przepisami o amortyzacji - starej wersji nie można amortyzować raz jeszcze.
3. Jako właściciel byłej firmy jesteś nadal właścicielem zakupionego oprogramowania (i nie tylko - np. długi, środki trwałe itp. pozostają nadal Twoją własnością).
4. Jeśli Twoja kolejna działalność nie jest osobowością "prawną" tylko nadal "fizyczną" (np. nie jest to przejście z działalności gospodarczej na Sp. z o.o.) możesz używać oprogramowania w nowej firmie bez konsekwencji prawnych z tego tytułu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 14