|
Zamiana fontów na krzywe w pdf'ach |
| Autor |
Wiadomość |
nev555
Znawca

Pomógł: 23 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 3 Lipiec 2009, 13:36 Zamiana fontów na krzywe w pdf'ach
|
|
|
Witam,
Czy jest jakiś program najlepiej free :) który jest w stanie zamienić czcionki osadzone w pdf'e na krzywe. Wiem że jest nakładka na Acrobata, Pit Stop która takie rzeczy potrafi, niestety trochę kosztuje.
Corel może pokrzywić teksty jeżeli wrzucamy go przez opcje Otwórz, ale niestety czasami zdarza mi się że jednak coś pójdzie nie tak jak trzeba, z tego względu wolałbym jakiś program zewnętrzny.
Jak by ktoś coś takiego znał był bym dźwięczny ;)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
1cm
Profesjonalista

Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Lip 2008 Posty: 331 Skąd: Opole
|
Wysłany: 4 Lipiec 2009, 23:23
|
|
|
Kiedyś zamieniałem pdf do dxf trialem jakiegoś programu i dopiero importowałem do corela. Kurcze zabij, ale nie pamiętam jak to się nazywało.
pzdr. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 6 Lipiec 2009, 22:23
|
|
|
Darmowy pdfCreator
w 2 krokach
1. zamiana na plik ps (jesli jest potrzeba aby ten tekst w krzywych byl w Corelu mozna go zaimportowac)
2. zamiana na pdf (jesli ma wrocic do pdf)
pozdr. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

|
Wysłany: 23 Październik 2009, 07:41
|
|
|
Odkopuje temat znalazlem tez takie rozwiazanie w sieci troche naokolo ale podobno w Acrobacie dziala (nie sprawdzalem bo nie jestem szczesliwym posiadaczem programu )
Na samym dole tego watku bodie dal rozwiazanie.
http://groups.google.pl/g...48f89f7c9f80239
pozdr.
ps. i oczywiscie druk z przegladarki pdf do formatu ps i import tego do corela tez dziala (trzeba tylko zaznaczyc krzywe) |
|
|
|
 |
nev555
Znawca

Pomógł: 23 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23 Październik 2009, 13:42
|
|
|
Ten sposób. który opisał bodie działa, choć trochę śmieci się robi przy okazji przez to spłaszczanie.
Z tym importowaniem pdfów do Corela to też mam rpoblem ostatnio bo coraz częściej wyskakuje mi okienko żebym się bujał bo plik jest uszkodzony. Ma ktoś jakiś pomysł co się może dziać? trochę winy jest chyba w tym że te pdf'u są często wykręcane z jakichś nowszych Adobe i chyba ten mój X3 się jakoś z nimi nie lubi.
P.S. Wawel, jesteś wielki ;) |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

|
Wysłany: 23 Październik 2009, 14:02
|
|
|
...a mozesz gdzies wstawic taki plik (byle nie byl zbyt duzy), bo byc moze bedzie rozwiazanie...ale musze sie upewnic zeby nie pisac bez sprawdzenia. Jak na razie nie bylo tak zeby sie nie dalo obejsc chocby przez druk do pliku na jakis sterownik ps, i import do Corela juz jako ps, sa tez inne mozliwosci, choc problemy tez byly i tez zauwazylem ze pojawiaja sie albo przy pdefach z nowego oprogramowania Adobe, lub z plikami z jakis - mniej popularnych programow. np: Foxit, czy DocuCom.
pozdr. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

|
Wysłany: 24 Październik 2009, 08:18
|
|
|
Sprawdzilem jeszcze jedna rzecz w tym pliku ktory podeslales na pw
I okazalo sie ze dokument ma podwojne kodowanie ansi i identity-H
To drugie kodowanie jest na napisie liniert • weiß jak sie usunie ten napis albo zmieni font w pdefie to plik sie importuje do Corela.
pozdr. |
|
|
|
 |
Grzegorz_Nowak
Początkujący

|
Wysłany: 10 Marzec 2011, 11:24 Re: Zamiana fontów na krzywe w pdf'ach
|
|
|
| nev555 napisał/a: | Witam,
Czy jest jakiś program najlepiej free :) który jest w stanie zamienić czcionki osadzone w pdf'e na krzywe. Wiem że jest nakładka na Acrobata, Pit Stop która takie rzeczy potrafi, niestety trochę kosztuje.
|
Hej, wejdź na:
http://online.puzzleflow.com/
wszystkie narzędzia są darmowe (w tym konwersja fontów osadzonych w PDF na krzywe, ale nie tylko ;) i dostępne online bez konieczności rejestracji. Wszystko dzieję się automatycznie "w tle" bezpośrednio na pliku PDF.
Mam nadzieje, że to Wam pomoże ;)
pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

|
Wysłany: 10 Marzec 2011, 11:31
|
|
|
Tak wiemy i znamy od kilku dni juz mamy na forum linka (w dziale ciekawe strony i darmowe oprogramowanie dla grafika). do tej strony. Bardzo, bardzo przydatne narzedzia
Pozdrowienia dla przedstawiciela firmy |
|
|
|
 |
|
|