|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Skoda Fabia krzywe 2007-teraz |
Autor |
Wiadomość |
Sound
Doradca
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2011 Posty: 114 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 5 Kwiecień 2011, 22:12 Skoda Fabia krzywe 2007-teraz
|
|
|
Witam!
Przeszukałem forum, natrafiłem tylko na starszy model.
Potrzebuje pilnie krzywe do Skody Fabii HB i Combi wersja najnowsza, bodajże produkowana od 2007 do teraz. Muszę zrobić szybko projekt oklejenia, niestety uzyskać krzywe od Skoda - Polska nie będzie łatwo, zwłaszcza w salonie tłumaczyć co to są krzywe. Jeśli miałby ktoś, byłbym bardzo wdzięczny.
Posiadam corela 11. |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2011, 07:07
|
|
|
A po co Ci krzywe? Fotografia i miarka nie wystarczą? Do czego przyda Ci się płaski rysunek? To trzeba sfotografować, pomierzyć i pomacać. Nanieść grafikę na fotkę i wysłać do klienta. Wiara w krzywe jest mocno przesadzona
Okleiłem..., albo jeszcze więcej najróżnistszych samochodów i nigdy nie szukałem żadnych siatek, szkoda czasu. Z żadnego obrazka się nie dowiesz czy listwy dadzą się okleić, czy trzeba będzie wyciągać kierunkowskazy, w którym miejscu będzie przeszkadzała klapka od wlewu paliwa, itd. itp. Co innego gdybyś miał oklejać np. motocykl, w którym pełno na plastikach przetłoczeń, a klient chce żebyś grafikę nakleił z odblaskowej folii i na dodatek na nieutwardzonym podkładzie pod lakier. Wtedy dokładny szablon jest jak najbardziej przydatny, bo tam nie ma miejsca na eksperymenty, które zakończą się koniecznością ponownego lakierowania. |
|
|
|
|
Sound
Doradca
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2011 Posty: 114 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2011, 08:02
|
|
|
chezare napisał/a: | A po co Ci krzywe? Fotografia i miarka nie wystarczą? Do czego przyda Ci się płaski rysunek? To trzeba sfotografować, pomierzyć i pomacać. Nanieść grafikę na fotkę i wysłać do klienta. Wiara w krzywe jest mocno przesadzona |
Jak najbardziej się zgadzam, niestety przerabiałem ostatnio temat na zasadzie, rano dowiaduję się jaka marka, popołudniu mam wysłać tify, linie, zagięcia, wypukłości musiałem szacować na podstawie zdjęć z netu. Motyw graficzny już mam, kwestia dostosowań, skalowanie, uszczelki ect. Na szczęście motyw mam wtapiany do białego, na biały samochód, w takich przypadkach krzywe pomagały. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|