|
Ja uzyskać taki efekt? |
| Autor |
Wiadomość |
krnck
Bywalec

|
Wysłany: 28 Marzec 2011, 13:44 Ja uzyskać taki efekt?
|
|
|
Witam, mam taki diagram: panorama (załącznik). Jak powiększyć wszystkie pola z określeniami słów, aby było tak jak w załączniku pdf (panorama1).
panorama1.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 282 raz(y) 760.19 KB |
panorama.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 216 raz(y) 95.91 KB |
|
|
|
|
 |
roland

Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 28 Marzec 2011, 13:59
|
|
|
Niestety, ale Twój plik cdr jest źle zrobiony. Są w nim prostokąty obejmujące po kilka pól, niektóre pola zostały oddzielone zwykłymi odcinkami, itp.
Ja zabrałbym się do tworzenia takiej panoramy od wybrania narzędzia Papier kratkowany (dostępne po rozwinięciu narzędzia Wielokąt). Później rozdzieliłbym na poszczególne części poleceniem Rozmieść/Rozdziel grupę. Otrzymałbym wtedy same "kwadraty". Wypełniłbym kolorem i potem powiększał względem środka, np. zwiększając wartość w polu Współczynnik skalowania na pasku właściwości. |
|
|
|
 |
kula69

Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 71 razy Wiek: 56 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 890 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 30 Marzec 2011, 21:10
|
|
|
krnck, roland, ma racje z tym, że kiedy robię panoramy przenoszę kratki z napisami do innej warstwy i tam je edytuje dalej. Jeśli masz ich wiele do zrobienia to dobra metoda. Przy zwykłych krzyżówkach przydaje się opcja siatki z rozstawem ustalonym na rozmiar pojedynczego kwadratu i oczywiście trzeba włączyć przyciąganie do siatki
krzyżówka.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 230 raz(y) 23.94 KB |
|
|
|
|
 |
|
|