|
Problemy z cieniem |
| Autor |
Wiadomość |
Bunch
Ekspert

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 700 Skąd: Nieważne skąd
|
Wysłany: 23 Maj 2011, 13:50 Problemy z cieniem
|
|
|
Czemu nie mogę ustawić WTAPIANIA cienia na trybie PŁASKI?
To znaczy, da się, ale dlaczego nie da się tego zrobić od razu? Czyli wybrać rodzaj PŁASKI, NA ZEWNĄTRZ i bawić się suwakiem?! Ile razy wybieramy PŁASKI, to wtedy znika możliwość przesuwania wtapiania. Dopiero musimy wybrać inny wariant cienia, ustawić wtapianie na ile chcemy i potem zmienić na PŁASKIE - i zobaczyć rezultaty.
Czemu to jest tak głupie? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23 Maj 2011, 16:16
|
|
|
| Możesz zapisać własne ustawienia cienia we "wzorcach" które pokazują się przy tworzeniu cienia - skorzystaj z tego. |
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
Wysłany: 24 Maj 2011, 13:44
|
|
|
| No tak. To możemy, to wiemy wszyscy. Natomiast dlaczego program nam zabrania dostępu bez żadnej konkretnej przyczyny do modyfikowania akurat jednego z typów cienia? To idiotyzm. |
|
|
|
 |
roland

Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 24 Maj 2011, 13:57
|
|
|
| Bunch, zgłoś się jako beta-tester do Corela - piszę serio |
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
Wysłany: 24 Maj 2011, 14:02
|
|
|
| roland napisał/a: | | Bunch, zgłoś się jako beta-tester do Corela - piszę serio |
Już kilka takich dziwnych przypadków zanotowałem. Kilkoma nawet się podzieliłem tu na forum. A piszę takie zagwozdki tutaj bo tutaj są ludzie, którzy się znają i może mi powiedzą, że to wcale nie błąd, tylko tak ma być bo cienie powstałe z tego i tamtego nie dają się modyfikować. Rozumiecie, prawda? Istnieją takie zależności, znana problematyka, znany tok działania. I dlatego tutaj chcę konsultować.
A co do beta testów to pierwsze słyszę o możliwości uczestnictwa w nich zwyczajnych osób.
A co do tematu, to sprawdziliście u siebie czy też Wam to tak bzdurnie funkcjonuje? |
|
|
|
 |
|
|