|
Problem z (ponowną) instalacją x3 na win7 64bit |
| Autor |
Wiadomość |
Carenza
Początkujący

|
Wysłany: 7 Wrzesień 2011, 13:51 Problem z (ponowną) instalacją x3 na win7 64bit
|
|
|
Witam
kilka lat temu kupiłam pakiet x3 wersja student z licencją na 3 stanowiska. instalowany był na moim starym laptopie XP, oraz na 2 innych - z których został dawno odinstalowany. tak więc obecnie jest tylko na jednym komputerze.
jestem po wymianie laptopa - teraz mam win7 64bit SP1 i chce ponownie zainstalować x3. instalacje zacina się już na samym początku, podczas konfigurowania instaltora.
płytkę wsadzałam jeszcze na dwa inne komputery z vistą 64bit i z xp - również instalator zacina się na samym początku.
po wsadzeniu płyty do starego laptopa, gdzie corel x3 jeszcze jest - pojawia się okno instalatora i pyta się czy ma naprawić tą instalację co jest, czy odinstalować program.
wyglada więc na to, że płytka jest dobra. nie ma na niej widocznych głębokich zarysowań czy uszkodzeń.
instalator nie działa zarówno online, ani offline więc chyba nawet nie zdąży sprawdzić na ilu stanowiskach był rejestrowany. na płycie nawet licencja się nie chce wyswietlić, ale z tego co pamiętam to ograniczenie jest do 3 stanowisk równocześnie - w tej chwili jest tylko na jedym (a nie do 3 instalowań w ogóle).
pomoc techniczna corela odpada, bo raz, że dotyczy tylko x5 i x4, dwa nie dotyczy wersji studneckich..
ktoś potrafi pomóc? |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2011, 07:47
|
|
|
| Przegraj sobie płytę na komputer i zainstaluj jako administrator (zakładam że wszystkie uaktualnienia systemowe masz i wcześniej Corel na tym komputerze nie był instalowany) |
|
|
|
 |
Carenza
Początkujący

|
Wysłany: 8 Wrzesień 2011, 22:12
|
|
|
Dzięki za rady,
niestety podczas kopiowania nie chce się przenieść plik setup.msi
wygląda jakby był jednak uszkodzony, program do naprawiania plików pokazuje, że brakuje ułamków procenta tego pliku
Dałoby się, żeby ktoś się podzilił tym plikiem?
Spróbowałabym go wstawić we własciwie miejsce i może wtedy pójdzie.. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2011, 22:51
|
|
|
Możesz w necie znaleźć jeszcze wersje trial'owe X3 - po wpisaniu swojego numeru seryjnego jest szansa (mała, bo mała ale lepsze to niż nic), że będą działały...
Nie wiem jak wersja "student", ale "Proof" 13-tka działa bez problemów na W7/64 bit - sprawdzone/praktykowane na kilku komputerach! |
|
|
|
 |
Carenza
Początkujący

|
Wysłany: 9 Wrzesień 2011, 17:13
|
|
|
potrzebuje 28,4 MB setup.msi.. albo raczej kilku pojedynczych bajtów z niego |