|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Corel wkurza mnie.... (brak pamięci) |
| Autor |
Wiadomość |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 3 Październik 2011, 06:47 Corel wkurza mnie.... (brak pamięci)
|
|
|
Zwiecha, kicha i dupa. Program chodził 2 tygodnie non stop, 3 dni przerwy i zgłupiał hehehe. W skrócie - mały projekt waży nie wiadomo skąd po 15 mb, COREL nie chce zapisać (brakuje mu miejsca na dysku i jakieś tempy pełne), ani zapisać jako - , nie chce też zrobić pdf-a (znaczy robi, ale białą kartkę). Instalowałem patcha do odrzucania stylów changeCLOL (wyskakuje mi, że najpierw muszę zamknąć CDraw - a mam program zamknięty!!!! podejrzewam, że tego patcha już mam wgranego bo w katalogu na dysku mam plik z taką nazwą). Chyba pozostanie sławetne f8, chociaż lepiej zrobić reinstalkę (znowu kuwa.....). Macie inne pomysły?
PS. pliczku niestety nie wrzucę, bo ma ponad określone 2 mb. |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 3 Październik 2011, 07:26
|
|
|
| drozd napisał/a: | | (brakuje mu miejsca na dysku i jakieś tempy pełne) |
a masz miejsce na dysku?
oczyść folder temp. |
|
|
|
 |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 3 Październik 2011, 08:51
|
|
|
| miejsca na dysku jest do bólu. Zrobiłem reinstal i zipa dumna... Podejrzewam, że problem jest w tym, że zaciągam stare pliki (modyfikowane od pół roku) i one coś za sobą wloką. Zobaczymy czy coś się poprawi po changeCLOL, bo wczęśniej wypakowałem i myślałem, że to instalka, a to chyba wystarczy skopiować do katalogu Corel/Programs (chyba). |
|
|
|
 |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 3 Październik 2011, 10:37
|
|
|
| nie doszedłem to tego, co było przyczyną (przy próbie robienia pdf-a cały ekran zasypują mi pliki TMP). Na szczęście mam pdf-y i zaciągam je zamiast starych plików corela (jakoś robota idzie - odpukać - tyle tylko, że po instalu znowu godzina na ustawienia, znów zapomniałem gdzie zapisałem paletę barw i znowu muszę poszukać na forum jak z tymi strzałeczkami było w zarządzaniu kolorem, bo zapomniałem). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|