|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
projektowanie kalendarzyka listkowego - początki |
| Autor |
Wiadomość |
wampir_wawelski
Bywalec

|
Wysłany: 12 Grudzień 2011, 09:24 projektowanie kalendarzyka listkowego - początki
|
|
|
Witam wszystkich,
mam od rana banalny kłopot. Chciałem przygotować prosty projekt kalendarzyka listkowego do drukarni, ale nie radzę sobie z samym początkiem. Jak wykonać takie odbicie lustrzane drugiej strony kalendarzyka? Bo zakładam, ze wymiar 85 x 55 mm jest standardem, ale jak odbić to aby w takich charakterystyczny sposób było do góry nogami?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gonia
Profesjonalista gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy Wiek: 62 Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 427 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 12 Grudzień 2011, 10:48
|
|
|
witaj wampir,
a dlaczego chcesz to w odbiciu lustrzanym, do drukarni dajesz projekt w pdf. Zakładam, że pierwsza strona kalendarzyka to jakaś wizytówka, to do tej strony dodajesz drugą o identycznych wymiarach i na niej ustawiasz kalendarium dopasowując wymiary, ponieważ niedawno robiłam taki kalendarzyk, to dołączam wzór, może akurat Ci się przyda, oczywiście kolory sobie dopasujesz
pozdrawiam |
|
|
|
 |
wampir_wawelski
Bywalec

|
Wysłany: 12 Grudzień 2011, 11:11
|
|
|
Tak dziękuję, wzorzec mi się przyda.
Pytam, bo mam projekt z drukarni, który kiedyś opracowywała inna osoba dla firmy. Tam właśnie było coś takiego, że były dwie strony rozdzielone przerywaną linią, były one identyczne. Myślę, że tak też się da, myślałem że to co widziałem jest jakimś wymaganym standardem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|