|
Trasowanie |
| Autor |
Wiadomość |
tom1asz
Początkujący

|
Wysłany: 10 Grudzień 2011, 20:16 Trasowanie
|
|
|
| Szukam najlepszego waszym zdaniem programu do trasowania mapy bitmapowej. Prosze o rade. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 10 Grudzień 2011, 20:28
|
|
|
Vector Magic, 300 zielonych papierków.
Jeśli myślisz, że jakiś program za ciebie coś narysuje to muszę cię zmartwić, nie ma takiego.
Corelowy moduł też nieźle sobie radzi. |
|
|
|
 |
tom1asz
Początkujący

|
Wysłany: 10 Grudzień 2011, 20:45
|
|
|
| probuje corelem ale cos kiepsko mu to wychodzi. Chodzi mi o trasowanie grafiki zapisanej w JPG do ciecia na ploterze w vinylu. |
|
|
|
 |
tom1asz
Początkujący

|
Wysłany: 10 Grudzień 2011, 22:43
|
|
|
| Wyglada extra. Podesle Ci na pw prosta grafike na ktorej trenuje aby przygotowac do wyciecia i wychdzi mi fatalnie. Cos moze zle robie. jesli bedziesz taki uprzejmy przetrasuj to u siebie i podpowiedz jak to prowaidlowo zrobic. bede niezmiernie wdzieczny. |
|
|
|
 |
joannaw.79
Fachowiec

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 269 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11 Grudzień 2011, 18:19
|
|
|
chezare, świetnie Ci to wyszło! Zrobiłam się żółta z zazdrości |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 11 Grudzień 2011, 18:34
|
|
|
| tom1asz napisał/a: | | Wyglada extra. Podesle Ci na pw prosta grafike na ktorej trenuje aby przygotowac do wyciecia i wychdzi mi fatalnie. Cos moze zle robie. jesli bedziesz taki uprzejmy przetrasuj to u siebie i podpowiedz jak to prowaidlowo zrobic. bede niezmiernie wdzieczny. | to zależy jakiego masz Corela bo np. Trasowanie w wersji 9 a trasowanie w wersji X3 to niebo a ziemia |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 11 Grudzień 2011, 18:54
|
|
|
Joanno, możesz śmiało wrócić do naturalnego swojego koloru. Wyszło nieźle bo trasowana fotografia była dobrej jakości, bo na pomniejszonym 20x obrazku nie widać niedokładności trasowania itd.
Wśród programów, które służą do trasowania są takie które robią to jako tako i takie które sobie rady nie dają. Takich, które to robią świetnie, nie ma i nie wiem czy kiedykolwiek będą.
Moduł trasowania w Corelu ewoluował nie zawsze w dobrą stronę. Wydaje mi się, że niektóre starsze wersje Corela z trasowaniem dawały sobie radę lepiej niż te nowe. |
|
|
|
 |
joannaw.79
Fachowiec

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 269 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11 Grudzień 2011, 19:26
|
|
|
Dla mnie najlepszym programem do trasowania jest Asia - moja wspólniczka. Na tablecie obrysuje (i narysuje) wszystko czego potrzeba Ja rysownikiem nie jestem, owszem proste rzeczy, np. wieża Eiffla mi wyjdzie ale człowiek już nie, ogromnie żałuję że nie przykładałam się bardziej na warsztatach plastycznych. Ołówek ani długopis nie są moim naturalnym środowiskiem pracy ponieważ od 10 roku życia wypracowania pisałam na maszynie, takiej starej Olivetti. Oj, jak ciężko było się potem odnaleźć na klawiaturze komputerowej
Taka mała dygresja to była, a co do trasowania to korzystam z niego notorycznie z powodu ww. niemocy. Fakt, dopóki w agencji reklamowej miałam corel 9 to trasował fajnie, ale ostatnio się rozwijają i zakupili X4, moją ukochaną, ale trasowanie tam już nie jest tak luzackie. A potrzebuję tego często ze względu na ploter i pieczątki. |
|
|
|
 |
Roberto
Doradca

Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Pomógł: 22 razy Wiek: 61 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14 Grudzień 2011, 07:07
|
|