Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Miniaturki podglądy plików jako ikona w eksploratorze - jak?
Autor Wiadomość
brunoramone
Początkujący

Wysłany: 30 Grudzień 2011, 11:46   Miniaturki podglądy plików jako ikona w eksploratorze - jak?

Witam wszystkich użytkowników i miłośników Corela! To mój pierwszy post.

Dostałem w pracy nowy komputer, w eksploratorze Windows nie mam miniaturek plików CDR i CPT. Zdjęcia JPG mają swoje podglądy, od razu widać co to jest a z CDR tylko biała ikonka, bez niczego.
Jestem raczej pewny, że na starym komputerze dla plików CPT były te miniaturki, dla CDR chyba nie.
Nadmienię, iż nie mam zainstalowanych żadnych patchy i service packów, bo na stronie oficjalnej Corela nie da się już tego pobrać do mojego pakietu. Może to rozwiązuje problem?
Czy da się jakoś to ustawić?
System Windows 7 64-bit.

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 30 Grudzień 2011, 13:28   

Widzę 2 możliwości:

1. Panel sterowania > System i zabezpieczenia > System > Zaawansowane ustawienia systemu > Zaawansowane (zakładka) > Wydajność/Ustawienia > zaptaszkuj "Pokaż miniatury zamiast ikon".
2. Corel > Narzędzia > Opcje > Dokument > Zapisz > zaptaszkuj "Użyj bieżącej miniatury".

brunoramone
Początkujący

Wysłany: 30 Grudzień 2011, 14:44   

Systemowe tak miałem.
W CorelDraw zaznaczyłem tak, zapisałem pracę ale nadal jest pusta ikonka zamiast miniaturki. Nie działa.
Przy okazji czy w każdym dokumencie muszę to zaznaczać czy mozna ustawić to na domyślnie żeby to było aktywne?

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 30 Grudzień 2011, 14:47   

Opcje w Corelu działają dla każdego dokumentu.

Spróbuj zrestartować system. Jeżeli to nie pomoże, to nie mam innego pomysłu... ;-)

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 30 Grudzień 2011, 17:48   

Masz wszystkie uaktualnienia do systemu Windows Net Framework i inne dodatki? Jaka wersja Corela?

Odpowiedz do tematu