|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Jaka to czcionka?-pomocy |
Autor |
Wiadomość |
zibicjusz
Początkujący
Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 24 Styczeń 2012, 08:39 Jaka to czcionka?-pomocy
|
|
|
Witam,moze ktoś rozpozna taką czcionkę. Pozdrawiam.
DSC00841.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 508 raz(y) 62.73 KB |
|
|
|
|
|
gonia
Profesjonalista gonia
Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy Wiek: 61 Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 427 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 24 Styczeń 2012, 09:58
|
|
|
Witam,
wydaje mi się, że to ręcznie zmodyfikowany font Novarese Bk Bt, próbka w załączniku |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 25 Styczeń 2012, 08:28
|
|
|
A mnie się wydaje, że jeśli ten pomnik jest z XIX w to kamieniarz mógł nie dysponować komputerem? Oczywiście pomnik może być też nowy a sporo takich starych czcionek dostało nowe życie w wersji elektronicznej. To co znalazła Gonia, mimo pewnych różnic jest rzeczywiście bardzo podobne do tego na obrazku. Wydaje mi się, że masz złą metodologię postępowania w takich przypadkach. Jeśli pomnik jest stary i wiadomo, że ktoś kto go robił nie jest z Marsa i że nie mógł używać komputera, to szukanie fontu, choćby tylko podobnego nie bardzo ma sens? Ja bym w takich przypadkach skopiował istniejące znak i dorysował te, których brakuje. Nie wiem jak jest w tym przypadku? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|