|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
problem z obiektem |
| Autor |
Wiadomość |
Robur
Początkujący

Wersja CorelDRAW: 12
|
Wysłany: 22 Luty 2012, 07:14 problem z obiektem
|
|
|
Witam, dopiero zacząłem przygodę z corelem, więc proszę o pomoc. Mam problem z obiektem który narysowałem za pomocą prostych i krzywych. Chcę uzyskać możliwość dowolnej zmiany krawędzi (szerokość, kolor) oraz wypełnienia obiektu. Niestety jest na takim etapie, że nie mogę sobie z tym poradzić - krawędzie "niby" są połączone. Mógłby ktoś rzucić okiem i mi wskazać co mam zrobić? Dziękuję z góry!
logo.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 161 raz(y) 35.5 KB |
|
|
|
|
 |
beerseeker
Bywalec mgr sztuki

Wersja CorelDRAW: X5
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 31 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 22 Luty 2012, 07:54
|
|
|
przede wszystkim to nie jest jeden obiekt - to jest jeden obiekt oraz kontur (ramka to kontur, kształt z choinkami to obiekt).
kliknij na ramkę i przesuń, a zobaczysz o co chodzi, zwróć uwagę na wypełnienie i kontur i poklikaj i zobacz co się dzieje z jednym i drugim.
w zależności co chcesz uzyskać można albo na nowo obrysować kształt z choinkami, albo kontur ramki zamienić na obiekt i połączyć.
kształt choinek nie jest dokładnie zakończony i po jego zamknięciu mamy "dobry" obiekt.
ksztalty.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 171 raz(y) 100.36 KB |
ksztalty.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 163 raz(y) 51.31 KB |
|
|
|
|
 |
Robur
Początkujący

Wersja CorelDRAW: 12
|
Wysłany: 22 Luty 2012, 08:03
|
|
|
| Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|