|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Problem z eksportem do PNG |
| Autor |
Wiadomość |
matizz
Początkujący

|
Wysłany: 20 Październik 2012, 20:54 Problem z eksportem do PNG
|
|
|
Witam!
Mam mały problem z eksportowaniem plików z Corela X4 do PNG i innych formatów.
W pierwszym menu podaję lokalizację i typ pliku np PNG.
W drugim mam już dziwne wartości np wysokość 1pixel szerokość 0 pixeli.
Gdy zmienię je na poprawne np 2000x600 przejdę przez kolejne okienko to zapisany plik ma inny rozmiar, przeważnie 30000x800pixeli...
Gdy zmniejszę rozmiar tak utworzonego pliku w innym programie graficznym to obrazek jest wyświetlany poprawne.
Czy wiecie co może być przyczyną takiego rozciągnięcia końcowego pliku?
Wydaje mi sie, że kiedyś ten efekt nie występował...
Jeśli w drugim oknie zaznaczę zachowaj oryginalny rozmiar to okienka zostają wypełnione równie dziwnymi wartościami np 30000px - 1237%...
Pozdrawiam
Mateusz |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Październik 2012, 21:25
|
|
|
| Zwróć uwagę, czy nie zmienia się rozdzielczość obrazka. Można ją ustawić, ale po ustawieniu rozjeżdżają się wymiary. Albo odwrotnie - ustawienie wymiarów zmienia rozdzielczość. Skutek ten sam - wymiary są inne niż oczekiwane. Warto też pamiętać, że próba eksportu obiektów znajdujących się na pulpicie kończy się... niczym. Po przejściu przez okna filtrów i zapisaniu pliku plik nie jest tworzony bez żadnego ostrzeżenia. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|