|
pomoc w przekształceniu w krzywe |
| Autor |
Wiadomość |
sebazip
Początkujący

|
Wysłany: 22 Październik 2012, 11:35 pomoc w przekształceniu w krzywe
|
|
|
Witam potrzebuje przekształcenia tego pliku w krzywe i nie moge sobie z tym poradzic, jestem od niedawna uzytkownickiem corela i mam pewne problemy to logo chce umiescic w pliku do druku bez bialego dla i w lepszej rozdzielczosci czy ktos pomoze?
b3c4f0a6713aa7d24375c8b8ada3d3c9.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 258 raz(y) 60.44 KB |
|
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 12:25
|
|
|
Sebazip, po 20 latach używania Corela śmiało będziesz mógł dalej mówić, że masz kłopoty z przekształceniem tej fotografii do wersji wektorowej
Co innego wycięcie z tła fotografii, to procedura przy tego typu grafice prosta i niespecjalnie pracochłonna, kłopot w tym, że ten obrazek przyzwoicie da się wydrukować na znaczku pocztowym, a jak myślisz o jakichś większych formatach, to musisz szukać większych zdjęć albo ułożyć koła i sam je sfotografować. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 16:16
|
|
|
| Ja myślę, że można by to było zwektoryzować - w końcu nie jest to fotografia tylko render. Inna sprawa, że jest to wiele, wiele godzin pracy pod Corelem i raczej nikt tego za darmo nie zrobi... |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 18:31
|
|
|
Oczywiście, że prawie wszystko da się zwektoryzować ale z tego marnego obrazka żaden, nawet najlepszy program wyspecjalizowany do tego celu, cuda nie zrobi, "ręcznie" to trochę roboty |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Październik 2012, 20:19
|
|
|
| Można poeksperymentować z trasowaniem. Jeśli efekty będą akceptowalne można ręcznie poprawić i wygładzić to i owo. Problem to odwzorowanie kolorów - wiele przejść tonalnych. Ale przy odrobinie zacięcia wszystko da się zrobić. I jeśli program nie zawiesi się na końcu, to kilka godzin roboty i gotowe. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23 Październik 2012, 14:56
|
|
|
Oj, taki skomplikowany obraz? Może mnie zlinczują tutaj, ale żeby dostać dobre efekty, to chyba tylko VectorMagic i jechane. Nie raz miałem bardzo skomplikowane bitmapy i Trace z Corela nie dawał rady. VectorMagic ratował nie raz sytuację |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Październik 2012, 17:11
|
|
|
| no tutaj pojechałeś,zaden program nie zwektoryzuje tego automatycznie,nawet nie ma cvo tego wrzucać na stronke vectormagic bo to nic nie da,owszem to jest render ale po pierwsze robiony renderowo w sensie ,bez przekrztałcenia na obiekt inteligenty,czyli nie ma wnim np ekspozycji bierznika,a to jest podstawa do wektoryzacji tego obrazu,jedyne wyjcie jesli ktos chce jakby ominąc ręczną wektoryzacje,to wrzucić to na program do grafiki rastrowej i stowrzyć (skopiować) warsty bierznika)i w tedy wrzucic jako psd,ale w tedy jeszcze zostaje felga,z którą to samo nalezy zrobić,ja jesli już nie mam chęci czy pieniędzy żeby pobrać to z shutera (bo tam opony są) to pobrał by macromedia MX trial(48 mb) i tam jest opona plus felga zwektoryzowana w folderze sample and tutorials,to tyle,ale tak jak mówie nie ma sensu tego brać na warsztat vectormagic czy tam trasować bitmape,to się mija z celem w tym przypadku |
|
|
|
 |
|
|