|
błąd przy wypełnieniu kolorem |
| Autor |
Wiadomość |
labzap
Początkujący

|
Wysłany: 28 Grudzień 2012, 13:56 błąd przy wypełnieniu kolorem
|
|
|
Witam,
pracuję z corelem już jakiś czas jednak dziś nie sprostałem pewnemu zadaniu, chodzi o to że po wykrzywieniu prostokąta wypełnienie tonalne pozostaje bez zmian, nie wykrzywia się tak jak ja bym chciał: Patrz załącznik. Czy ktoś może coś poradzić, doradzić??
Pozdrawiam
poglad.png Zdjecie pogladowe |
Pobierz Plik ściągnięto 185 raz(y) 4.71 KB |
|
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 28 Grudzień 2012, 16:05
|
|
|
To co jest na Twoim obrazku urodziło się prawdopodobnie w miejscu, które zaznaczyłem elipsą.
Jeśli myślisz o czymś takim jak figura druga od góry, to w DRAW zapomnij, chyba że trudnym do kontrolowania wypełnieniem siatkowym.
Problem z wypełnieniami tonalnymi jest taki, że one są prowadzone po liniach prostych.
Wątpię też żeby sporo droższe programy konkurencji na A były w tym względzie mądrzejsze Takie efekty jest dosyć łatwo uzyskać narzędziami do modelowania 3D gdzie figura jest postrzegana jako przestrzenna bryła. To co jest na moim obrazku (druga figura od góry) zrobiłem w Photo-Paint ale to też nie jest wyjście bo kształt jest dosyć przypadkowy. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28 Grudzień 2012, 21:53
|
|
|
Jak nie młotkiem go to gwoździem
Cel można osiągnąć różnymi metodami - trzeba wybrać inną jeżeli dana nie pozwala tego zrobić lub włączyć po prostu wyobraźnię:
Obiekt w pełni wektorowy, tutaj najprostszy przykład zrobiony w minutę (::plik źródłowy, *.cdr v. 9::). |
|
|
|
 |
|
|