|
Brak alertu o nadpisaniu pliku |
| Autor |
Wiadomość |
rfas
Początkujący

|
Wysłany: 9 Grudzień 2013, 13:06 Brak alertu o nadpisaniu pliku
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów!
Na początku chciałbym podkreślić, że nie jestem grafikiem i nie mam zbyt wiele do czynienia oprogramowaniem Corel.
Dostałem od przełożonego następujący temat do rozwiązania. Sprawa wygląda tak:
szef pracuje na oprogramowaniu CorelDraw X3. Ostatnio zdarzyło mu się nadpisać jakiś ważny plik i wtedy zorientował się, że podczas zapisywania pliku o nazwie, która już istnieje w danym folderze nie wyświetla się mu alert informujący o możliwości nadpisania tego pliku. Jest on przekonany, że taki komunikat wcześniej się pojawiał, ale jakimś sposobem został wyłączony.
Szukałem informacji na ten temat na kilku forach pl i nie tylko, ale nic mi się nie udało znaleźć. W związku z tym proszę o informację, czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacji i może wie jak ją rozwiązać.
Dodam jeszcze że sprawdzałem tą samą wersję oprogramowania na Windows Vista i taki komunikat się wyświetla, szef od jakiegoś czasu ma Windows 8 i tam tego komunikatu brak.
Próbowałem przeinstalować Corel'a i przywrócić ustawienia domyślne (F8 podczas uruchamiania), ale to nie rozwiązało problemu.
Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 9 Grudzień 2013, 13:36
|
|
|
Sprawdź
komunikaty ostrzegawcze - Ostrzeżenia
1. Kliknij polecenie Narzędzia - Opcje.
2. Kliknij pozycję Obszar roboczy, a następnie kliknij pozycję Ostrzeżenia na liście kategorii. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Grudzień 2013, 22:13
|
|
|
| Corel X3 nie jest zgodny ani z Windows 7 ani z Windows 8. A skoro nie jest zgodny, to ma prawo zachowywać się dziwnie i pracować niestabilnie. |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
 |