|
Problem techniczny z programem - niewczytuje obrazów |
| Autor |
Wiadomość |
kotekmk
Początkujący

|
Wysłany: 4 Styczeń 2013, 12:41 Problem techniczny z programem - niewczytuje obrazów
|
|
|
Witam, zarejestrowałem się na forum dla tego problemu niezbyt znalazłem odpowiedź w necie więc zapytam się was.
Mianowicie, mając grafikę z internetu klikam myszką i snadardowo przeciągam ją do programu a tu nagle nie ma graffiki tylko nazwa pliczku rozszerzenie i kwadratowa ramka. jest to uporczywe gdyż muszę przeciągać grafike na pulpit i dopiero do corela. |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 4 Styczeń 2013, 13:04
|
|
|
| Kiedyć miałem podobny problem i była to wina przeglądarki - bodajże Mozilli. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Styczeń 2013, 22:51
|
|
|
To nie tylko Mozilla - w Chrome też tak jest.
Rozwiązanie przy Chrome (bo sam używam): pobieraj obrazek przez "Zapisz grafikę jako..." (możesz sobie wrzucić gdzie bądź, jakiś katalog TEMP czy coś), wtedy pojawi się na dole pasek, z nazwą pliku. Nie musisz go szukać, tylko chwyć ten plik z tego paska i wtedy możesz go przeciągnąć do Corela. Działa w 100%. Chociaż faktycznie mógłbym dać się przeciągać bez zapisywania... W końcu te obrazki już są na Twoim komputerze, tylko w katalogach cache'u przeglądarki... No ale nic, może kiedyś |
|
|
|
 |
|
|