|
numeracja stron (pod recepty) |
| Autor |
Wiadomość |
dj_maras
Ekspert

Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 16 Styczeń 2013, 12:56 numeracja stron (pod recepty)
|
|
|
Witam, kolejny problem. Chciałbym wydrukować recepty, każda z innym numerem. na jedną kartkę a4 wejdą trzy recepty. jest jakiś szybki sposób numerowania czegoś takiego?
Zobaczcie załącznik... chodzi mi o to by po wydrukowaniu 200 kartek mógłbym tylko przeciąć wszystkie kartki i miałbym niemalże gotowe bloczki już poukładane numerami...
Numer musiałby byc u góry i na dole recepty...
dodatkowo interesuje mnie jakiś program do generowania kody kreskowego...znacie jakiś darmowy??
wiem ze są firmy w necie które robią recepty ale co to za radość dac komuś do zrobienia..
dzięki pozdro
 |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16 Styczeń 2013, 15:04
|
|
|
Jednym słowem, chcesz mieć 200 recept w stosie.
| dj_maras napisał/a: | | dodatkowo interesuje mnie jakiś program do generowania kody kreskowego...znacie jakiś darmowy?? |
W Corelu jest Barcode Generator (Edycja > Wstaw kod paskowy > z combobox'a wybierach pierwsze z góry CodeBar).
Robisz recepty nierefundowane? Czy refundowane? Jeśli te drugie, to wygląd recepty aktualnej opisałem TUTAJ |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 16 Styczeń 2013, 15:40
|
|
|
Dj_maras, gdzieś tutaj jest świeży temat Malutkiego dotyczący recept. Z tego co tam widziałem to na jednej recepcie muszą być 3 kody kreskowe. Zapytaj Malutkiego, twierdzi że się wyspecjalizował w receptach Wyżej kolega podał link do tego tematu.
Corel się do tego celu nie za bardzo nadaje. |
|
|
|
 |
dj_maras
Ekspert

Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 17 Styczeń 2013, 21:00
|
|
|
dzieki za info ale poszedłem na łatwiznę i kazalem sefowi kupic program do druku recept... 300zł ale myslę ze program będzie spoko. ponoć ten program ma druki recept na 2013 a aktualizacje kosztuję 30zł...
PS w moim mieście (20tyś os.) nikt nie drukuje recept :] a lekarzy mamy od groma :]
oby było zapotrzebowanie. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17 Styczeń 2013, 21:55
|
|
|
Poszukaj adresów e-mail po necie, wyślij ofertę że wystarczy podać numery recept na e-mail lub fax (ważniejsze nawet niż e-mail bo łatwiej takiemu lekarzowi wydrukować numery i przefaksować niż je przeklepywać) a zobaczysz, że zaraz się ruszy ;)
U mnie po ostatnim zleceniu ruszyła poczta pantoflowa (nawet nie reklamowałem się) i już kilkadziesiąt bloczków mam wydrukowanych i sklejonych w ciągu ostatnich dwóch tygodni... |
|
|
|
 |
|
|