Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
numeracja stron (pod recepty)
Autor Wiadomość
dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 16 Styczeń 2013, 12:56   numeracja stron (pod recepty)

Witam, kolejny problem. Chciałbym wydrukować recepty, każda z innym numerem. na jedną kartkę a4 wejdą trzy recepty. jest jakiś szybki sposób numerowania czegoś takiego?
Zobaczcie załącznik... chodzi mi o to by po wydrukowaniu 200 kartek mógłbym tylko przeciąć wszystkie kartki i miałbym niemalże gotowe bloczki już poukładane numerami...
Numer musiałby byc u góry i na dole recepty...
dodatkowo interesuje mnie jakiś program do generowania kody kreskowego...znacie jakiś darmowy??
wiem ze są firmy w necie które robią recepty ale co to za radość dac komuś do zrobienia..
dzięki pozdro

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 16 Styczeń 2013, 15:04   

Jednym słowem, chcesz mieć 200 recept w stosie.

dj_maras napisał/a:
dodatkowo interesuje mnie jakiś program do generowania kody kreskowego...znacie jakiś darmowy??

W Corelu jest Barcode Generator (Edycja > Wstaw kod paskowy > z combobox'a wybierach pierwsze z góry CodeBar).

Robisz recepty nierefundowane? Czy refundowane? Jeśli te drugie, to wygląd recepty aktualnej opisałem TUTAJ

chezare 

Wysłany: 16 Styczeń 2013, 15:40   

Dj_maras, gdzieś tutaj jest świeży temat Malutkiego dotyczący recept. Z tego co tam widziałem to na jednej recepcie muszą być 3 kody kreskowe. Zapytaj Malutkiego, twierdzi że się wyspecjalizował w receptach :-) Wyżej kolega podał link do tego tematu.
Corel się do tego celu nie za bardzo nadaje.

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 17 Styczeń 2013, 21:00   

dzieki za info ale poszedłem na łatwiznę i kazalem sefowi kupic program do druku recept... 300zł ale myslę ze program będzie spoko. ponoć ten program ma druki recept na 2013 a aktualizacje kosztuję 30zł...
PS w moim mieście (20tyś os.) nikt nie drukuje recept :] a lekarzy mamy od groma :]
oby było zapotrzebowanie.

Cysorz 

Wysłany: 17 Styczeń 2013, 21:55   

Poszukaj adresów e-mail po necie, wyślij ofertę że wystarczy podać numery recept na e-mail lub fax (ważniejsze nawet niż e-mail bo łatwiej takiemu lekarzowi wydrukować numery i przefaksować niż je przeklepywać) a zobaczysz, że zaraz się ruszy ;)
U mnie po ostatnim zleceniu ruszyła poczta pantoflowa (nawet nie reklamowałem się) i już kilkadziesiąt bloczków mam wydrukowanych i sklejonych w ciągu ostatnich dwóch tygodni...

Odpowiedz do tematu