Logo na konkurs - MoBi Line |
Autor |
Wiadomość |
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 31 Styczeń 2013, 10:06 Logo na konkurs - MoBi Line
|
|
|
Jak w temacie. Kolejne studium nad projektowaniem logotypów
Firma MoBi Line - producent akcesoriów wyposażenia wnętrz - blaty, regały, szafy itp. - z nowoczesnych materiałów sztucznych przy wykorzystaniu innowacyjnych technologii.
Głównym projektem jest ta wersja w środku, jednak z uwagi na specyfikę klienta zawarłem też
lobo w B/W (np. do grawerowania laserowego czy jednokolorowego znakowania produktów) oraz jego negatyw (dla ciemnych powierzchni).
|
|
|
|
|
gogman
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 31 Styczeń 2013, 22:48
|
|
|
Oj stary... moim skromnym zdaniem, to troszku pojechałeś po bandzie :) |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3136 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 31 Styczeń 2013, 22:57
|
|
|
Troszku??! Ja bym powiedział że bardzo, ale Shame zapewne nas wypuszcza ;) |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 1 Luty 2013, 11:16
|
|
|
Koledzy, nie bardzo chyba czaje komentarze... aż tak źle? Eh... szkoda... klient odpisał mi, że podoba mu się znak graficzny, tylko, że chce nazwę w jednej linii... Kurcze, a myślałem, że to krok w dobrą stronę... No cóż, jak mawiają ludzie zza wielkiej wody: "back to the drawing board..." |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 1 Luty 2013, 12:11
|
|
|
Shame, Fajnie że klient się odezwał i że mu się to podoba ... tylko, że klient jest beton w tych sprawach i im więcej "show" w projekcie tym lepiej to odbiera. Z resztą sam zauważ ile dobrych projektów w tych wszystkich konkursach zostaje niezauważonych. Obserwuję to wszystko i śmiało mogę stwierdzić, że coraz większy kicz tam jest siany. Fachowcy już dawno się wycofali z tych konkursów.
Oczywiście się nie zniechęcaj ... bo jak by nie było, to fajna sprawa uczestniczyć w takich konkursach - kreatywnie wpływa na biorącego udział i ciągle zmusza do analizowania projektów. |
|
|
|
|
|