|
Pilna pomoc- eksport do EPS lub PDF pod solwent |
| Autor |
Wiadomość |
dj_maras
Ekspert

Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 11:19 Pilna pomoc- eksport do EPS lub PDF pod solwent
|
|
|
Witam , problem mam powazny, Szykuje naklejki do wydruku na solwencie - roland versa camm SP540i - naklejki musza byc cięte po brzegu.
plik mam przygotowany z linią cięcia...
ale program do rolanda nie czyta mi lini cięcia z plików PDF, ale tylko w p[rzypadku dośc dużych projektów (teraz mam 100x30cm) i program roland nie widzi lini cięcia. w przypadku naklejek mniejszych z plikiem pdf jest wszytko ok.
jesli eportuje do eps w programie rolanda wyskakuje błąd i się zawiesza.
mój projekt składa się z kilku naklejek, wszystko powinno byc drukowane i wycięte w jednej panelu, naklejki muszą być poprostu tak poukładane i koniec... nie mam możliwości przesuwania pojedyńczych naklejek w corelu.
co robic ??? |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 12:45
|
|
|
Trochę to skomplikowane, co piszesz.
Pokaż to co wysyłasz na ploter i opisz, czego nie widać. |
|
|
|
 |
dj_maras
Ekspert

Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 13:41
|
|
|
dzwoniłem do techników i powiedzieli ze moje naklejki mają za dużo DPI, mam 300 a mówią ze max to 150. i dlatego program sie blokuje i wywala wszystko.
a jak mam zmienić z gotowego projektu dpi z 300 na mniej? wszystko mam w krzywych z linią cięcia... |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 19 Luty 2013, 13:45
|
|
|
| Jeżeli są to pliki pdf z bitmapami (bo inaczej to cale 300 dpi nie ma sensu) to Acrobatem > opcja Optymalizacja pdf. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 20 Luty 2013, 08:05
|
|
|
Powinni powiedzieć, że wypili już po 4 kawy a ploter dalej obrabia obrazek.
Najpierw trzeba było ustalić z nimi jak ma być przygotowana grafika a później wysłać ją do druku. Autor chce żeby było jak najlepiej a oni i tak drukują z maksymalnie 150 dpi i chcą żeby było szybko. |
|
|
|
 |
|
|