|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
tło strony w corelu |
| Autor |
Wiadomość |
timeshift
Fachowiec

|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 11:57 tło strony w corelu
|
|
|
Siemka
jak się pobiera pipetą kolor z jakiesjs strony www a pózniej zmienia sie tło w corelu prosze o pomoc dzieki |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 12:21
|
|
|
| By pobrać kolor najpierw musisz screena strony zrobic (na klawiaturze masz print screen). Jeżeli myślisz, że na stronie www zmienisz tło ot tak to zapomnij. Jak będziesz miał pobrany kolor to następnie musisz użyć Corela PP by zmienić kolor grafiki już istniejącej. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 12:39
|
|
|
dokładnie,najlepiej to się robi z przeglądarki najlepiej z Opery,jak jesteś na stronie to PPM-zbadaj element,no i dalej tak jak na screenie,po prawej stronie masz kolory,elementu
 |
|
|
|
 |
timeshift
Fachowiec

|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 12:44
|
|
|
| już zrobiłem pobrałem pipetą kolor a później wiaderko uruchomiłem i mam tło dzieki |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 13:42
|
|
|
S-p-i-n, w kodzie strony nie pogrzebiesz ale tło praktycznie dowolnej strony www możesz na swoim ekranie zmienić bez problemu. Tak mi się wydaje, Bidon w tym robi to na pewno będzie wiedział
Timeshift mnie zaskoczył i przyznam się, że nie umiem pipetą z Corela pobrać koloru spoza jego okna, printscreen zrobił?
Najlepiej to się robi przy użyciu specjalizowanego do tego celu programu, jak choćby ColorPicker, ColorMania, takich programików jest całe stado i do tego najczęściej darmowych. Chyba, że w nowych Corelach można rzeczywiście pobrać kolor pipetą spoza okna programu? W PhotoShopie zdaje się tak można. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 17:36
|
|
|
| chezare napisał/a: | | S-p-i-n, w kodzie strony nie pogrzebiesz ale tło praktycznie dowolnej strony www możesz na swoim ekranie zmienić bez problemu. | ,oczywiście że można zmienić wyswietlanie na swoim ekranie,tylko pytanie brzmi po co ,to jest troche zabawy bo treba w user.css grzebać i dostosowywać,taki przykład na szybkiego z automatu,czyli to co jest domyślnie w przeglądarkach,ale można jak sie chce pozmieniać
 |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 17:52
|
|
|
Bidon, nie widziałeś stron z czarnym tłem i bardzo ciemnym szarym tekstem, bo ja widziałem |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Marzec 2013, 17:55
|
|
|
no ja też widziałem,ale to przeważnie strony flaszowe,więc wystarczy PPM i ustawienie flasha zmienic
PS: a dobra teraz zerknąłem,wiem o co ci chodzi ,no fakt ,porażka,są takie stronki gdzie niewiadomo dlaczego admin ustawił taką wartośc,no to w tedy fakt,trza zmienić arkusz wyświetlania dla tej strony ,na arkusz użytkownika,zwracam honor ,masz racje |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|