|
Liść koniczyny |
| Autor |
Wiadomość |
ceiti
Praktyk

|
Wysłany: 28 Marzec 2013, 15:17 Liść koniczyny
|
|
|
Witam, mam ogr9omny problem z gradientem liści koniczyny. Klient znalazł grafikę na google i zażyczył sobie, aby taki sam liść zrobić z przejściem srebrnego do czerwonego. Niestety sam sobie nie potrafię z tym poradzić, bardzo prosze o pomoc. Plik wysyłam w załącziku w corelu v 13
Koniczyna.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 166 raz(y) 354.49 KB |
|
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28 Marzec 2013, 15:46
|
|
|
Powinieneś pisać o takie rzeczy w dziale "Pomóż mi wykonać rysunek" a nie tutaj
Żeby pokryć temat powiem tylko tyle: nie zrobisz tego jednym obiektem i jednym gradientem. Musisz użyć kilku obiektów i wypełnienia siatkowego (głównie). Ja z racji lenistwa uprościłem sobie życie wypełnieniem tonalnym radialnym i przezroczystością. Ale jak chcesz mieć na glanc, to trzeba by posiedzieć. Zrobiłem ci jeden listek w dwóch kolorach - na zielono i na czerwono. Chyba sobie poradzisz z resztą, jak rozkminisz jak to jest zrobione.
Plik w X3 w załączniku
Jeśli chodzi o technikę, to o wypełnieniu tonalnym było całkiem sporo - nawet jakiś tutorial chyba był na forum. Jeśli nie, to poszukaj na necie, na takiej czy innej TUBIE. |
|
|
|
 |
ceiti
Praktyk

|
Wysłany: 28 Marzec 2013, 15:49
|
|
|
| Super wielkie dzięki właśnie o cos podobnego mi chodziło :) |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 28 Marzec 2013, 19:42
|
|
|
Jeśli ten klient powiedział, że ma być czerwono-srebrny mając na myśli zielono-srebrny z fotolii, to znaczy że marnie widzi, ale jak naprawdę myślał o srebrnym, to szykuje się jakaś efektowna katastrofa Jak to zrobić? Z cmyka do pantona? |
|
|
|
 |
ceiti
Praktyk

|
Wysłany: 28 Marzec 2013, 19:56
|
|
|
| nie nie, chodziło mu o gradient tej koniczynki, natomiast stwierdził że ma być przejście ze srebrnego do czerwonego. Sam niewiele z tego rozumiem, dlatego zwróciłem się tu o pomoc :) ale z takimi projektami jak tu myślę, że już nie ma prawa marudzić.... |
|
|
|
 |
|
|