|
PRACA GRAFIKA-UMIEJĘTNOŚCI-ZAROBKI - jak to wygląda u Was? |
| Autor |
Wiadomość |
dj_maras
Ekspert

Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2013, 19:19 PRACA GRAFIKA-UMIEJĘTNOŚCI-ZAROBKI - jak to wygląda u Was?
|
|
|
| .jh |
| Ostatnio zmieniony przez dj_maras 4 Kwiecień 2016, 14:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2013, 21:42
|
|
|
| Jako grafik i drukarz spokojnie powinieneś o więcej się starać, praktycznie wszystko zalerzy od Ciebie i Ty za wszystko jesteś odpowiedzialny. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2013, 22:41
|
|
|
Widać szef nie traktuje Cię jako grafika, tylko kolejnego łebka do opłacenia. Niestety tak będzie, dopóki nie będziesz mógł pokazać portfolio z poważnymi pracami. Możesz spróbować jako freelancer ale to naprawdę niełatwa sprawa - weź chociażby pod uwagę te 900 zł comiesięcznego haraczu, żeby ZUS za te Twoje pieniądze mógł zapewnić stanowisko kolejnemu pasożytowi...
Jeżeli nie masz możliwości "załapania się" do jakiejś większej firmy to zbieraj swoje prace, wysyłaj swoje portfolio + CV gdzie tylko możesz – w 99 przypadkach na 100 pewnie Cię oleją, ale zawsze pozostaje jakaś szansa ;) |
|
|
|
 |
lamerson85
Fachowiec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 201 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28 Kwiecień 2013, 09:43
|
|
|
| ja pracuje w 30 tys. miasteczku i zarabiam podobnie jak i Ty i mam praktycznie identyczny zakres obowiązków jak Ty z kolegą razem wzięci heheh.... jak na moją pipidówę kokosy to nie są ale żyć się da... |
|
|
|
 |
alghaba
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X3
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Maj 2013 Posty: 10 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 6 Maj 2013, 12:42
|
|
|
| Ja pracuję w 140 tys. mieście i mam 20 zł/h na rękę w drukarni za projektowanie i całe DTP. Ważne jest co potrafisz, sama znajomość programów nie wystarczy. Poprawiam codziennie całe masy projektów po domorosłych grafikach, które nie nadają się kompletnie do druku. Nie mam zdolności plastycznych, ale po wielu latach mam już wyczucie, wprawę i jakoś się ślizgam :) Pracuję również w domu wieczorami dla różnych stałych klientów. Ale jak klient chce projekt za 20 zł to mówię, żeby sobie kupił gotowca na allegro. Ale większość małych firemek zatrudnia za 1500 miesięcznie, to stało się faktycznie nagminne w tym kraju. |
|
|
|
 |
|
|