|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
pliki SVG |
| Autor |
Wiadomość |
Jolie102003
Bywalec

|
Wysłany: 30 Listopad 2007, 13:26 pliki SVG
|
|
|
eksportuje plik SVG i ciagle mi wyskakuje komunikat - znaleziono nieprawidłowe identyfikatory - generalnie chciałabym żeby plik zawierał i gradiety i różne kształty. Czy mógłby mi ktoś napisac wicej coś o tym formacie co on lubi czego nie :(.
Jak zapisze plik z takim ostrzeżeniem i potem otworze go za pomoca Corela drw12 to kompletnie sie obrazek wysypuje - wogóle jakiś jest dziwny i nie mozna go zobaczyc bo jest jakoś strasznie rozciągnięty. Przy maksymalnym pomniejszeniu nie widać obrazka wogóle.
Przeglądarka pliku też nie otwiera. |
|
|
|
 |
LERUE
Początkujący

|
Wysłany: 29 Marzec 2014, 20:40
|
|
|
Jolie102003, | Jolie102003 napisał/a: | eksportuje plik SVG i ciagle mi wyskakuje komunikat - znaleziono nieprawidłowe identyfikatory - generalnie chciałabym żeby plik zawierał i gradiety i różne kształty. Czy mógłby mi ktoś napisac wicej coś o tym formacie co on lubi czego nie :(.
Jak zapisze plik z takim ostrzeżeniem i potem otworze go za pomoca Corela drw12 to kompletnie sie obrazek wysypuje - wogóle jakiś jest dziwny i nie mozna go zobaczyc bo jest jakoś strasznie rozciągnięty. Przy maksymalnym pomniejszeniu nie widać obrazka wogóle. |
Witam serdecznie
Znalazła Pani może odpowiedź na ten problem?
Bo ja obecnie mam to samo z coreldrawx6 home&studen
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Marzec 2014, 20:46
|
|
|
UFF troche wykopaliska pisząc to czuje się jak archeolog natomiast wracając do pytanie to identyfikatory to nic innego jak nie możnosć zapisu np konturu najlepiej zrobić tak pobrać sobie darmowy inscape,i teraz z corela eksportować do pdf i potem ten pdf zaimportować do inscape,program ten poprawi wszystko co błędne automatycznie |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 31 Marzec 2014, 15:10
|
|
|
Nigdy nie miałem tego problemu, a robię tak:- projekt w Corelu,
- upraszczanie projektu w tymże,
- eksport ze stylami w pliku,
- Wczytuję do Inkscape-a i zapisuję jako zoptymalizowany SVG,
- na końcu czasem robię ręczne przeróbki w kodzie SVG tak, jakbym edytował zwykły html/css.
Przykładowo, Sklep na Krótkiej, to moja stara i prosta reklama sprzedawcy koszul, ale za to z dużym plikiem SVG spełniającym rolę logo a zarazem menu, oraz z małym, odsyłającym do firm trzecich. Wszystko to w czasach, gdy „obeznani i lubiani graficy” nie wyściubiali nosa z SWF-ów, twierdząc, że się nie da. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|