|
X6 drukowanie |
| Autor |
Wiadomość |
okozaby
Początkujący

|
Wysłany: 6 Sierpień 2013, 10:48 X6 drukowanie
|
|
|
Poprosze o pomoc, przy drukowaniu z corel X6 - wizytowek ( kilka na stronie) pojawia sie problem z bialym kolorem- tlem - drukarka drukuje bardzo jasny szary a powinien byc bialy. Problem nie wystepuje w X3.
Pozdrawiam rob |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Sierpień 2013, 21:32
|
|
|
| Nie dawaj białego koloru, tylko brak wypełnienia. Wtedy Corel tam gdzie nie ma wypełnienia nie wydrukuje nic i białe znowu będzie białe. |
|
|
|
 |
przemasok
Początkujący

|
Wysłany: 7 Sierpień 2013, 07:48
|
|
|
| A jak będzie białe z lekkim gradientem to co wtedy zamiast białego wydrukuje szary? Litości, co nowy program to jakieś problemy, przecież po to są nowe wersje żeby problemów było mniej, czy to tak trudno pojąć producentom? |
|
|
|
 |
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 70 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 7 Sierpień 2013, 07:51
|
|
|
| A można wiedzieć na czym drukujesz? Masz biały atrament? |
|
|
|
 |
okozaby
Początkujący

|
Wysłany: 7 Sierpień 2013, 10:20
|
|
|
| Bogumila M., Dziekuje BARDZO ! dziala |
|
|
|
 |
okozaby
Początkujący

|
Wysłany: 7 Sierpień 2013, 10:27
|
|
|
Bogumila M., Czy mozesz mi pomoc w innej sprawie: pracuje glownie na X3 - dla mnie ta wersja ma duza przewage nad innymi-ale zinstalowalem X6- (tez ma plusy). Nie dotykalem zarzadzania kolorami itp, i wydruki ( na drukarce biurowej) z X3 wychodza zupelnie inne niz kolory ktore powinny byc ( reflex blue wyglada jak cyan) natomiast wydruki z X6 trzymaja kolory. Probowalem cos zmieniac w X3 ale ciagle kolory sa zle.
Poprosze o jakie wskazowki
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sierpień 2013, 10:49
|
|
|
| Niestety, jeśli chodzi o zarządzanie kolorami i skłonienie Corela by drukował tak jak widać na ekranie, to nigdy mi się nie chciało (i na szczęście nie musiałam) z tym walczyć i zgłębiać problem. Poszukaj wątków na temat zarządzania kolorami. Prawdopodobnie musisz X3 zaopatrzyć w odpowiednie profile kolorów (które X6 najwidoczniej już posiada i automatycznie stosuje), ale nie będę się wymądrzać. Może da się je wyeksportować z X6 i zaimportować do X3? |
|
|
|
 |
Firmaś
Bywalec

Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 8 Sierpień 2013, 19:04
|
|
|
Szczególnie na domowej drukarce atramentowej mi się kolory sypią z corela, jeśli chodzi o drukarkę laserową wszystko jest ok obojętnie z jakiej wersji corelka drukuję i też nie wiem co z tym zrobić. Musisz druknąć próbną wersje i sprawdzić czy o taki kolor ci chodziło |
|
|
|
 |
|
|