Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie dot. licencji X6 UPGRADE
Autor Wiadomość
rafakow 
Praktyk

Wysłany: 11 Grudzień 2013, 13:38   Pytanie dot. licencji X6 UPGRADE

Posiadam "pełną" wersję Corel Draw 9, po jakimś czasie dokupiony był Upgrade X4, a ostatnio Upgrade X6. Czy spełniam wymogi licencyjne Upgradu X6 ??? Pytam, bo ktoś mnie ostatnio pouczał, że skoro zaktualizowałem Corela 9 do X4, to wersję X6 powinienem posiadać "dziewiczą", że nie mogę aktualizować aktualizacji. Że nawet jakbym chciał do tego podejść w ten sposób, że aktualizuję ponownie Draw 9 do X6 to jest to niezgodne bo "dziewiątka" już była raz zaktualizowana.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 11 Grudzień 2013, 13:44   

Nie ma żadnego problemu. Masz legalną X6. Być może w licencji jest zapis, że nie możesz używać już jednocześnie 9 i X4, ale to by trzeba sprawdzić. Nie widziałem nigdzie zapisu, że do upgradowania do X6 nie może służyć upgradowana X4.

rafakow 
Praktyk

Wysłany: 11 Grudzień 2013, 14:54   

9-tki już nie używam, pracuję na X4 (przyzwyczajenie) i coraz częściej na X6. Z drugiej strony gdyby coś było nie tak, to X6 nie powinna chyba była przejść procesu rejestracji.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 11 Grudzień 2013, 15:09   

Upgrade nie różni się niczym poza ceną od zwykłej wersji. Czy możesz jej używać legalnie przekonasz się podczas wizyty BSA. Tak jak przekonało się wielu przedsiębiorców, którzy opłacali licencje, a i tak byli piratami, bo zamieszczone gdzieś w sieci warunki użytkowania wprowadzały obostrzenia, o których nikt nie miał bladego pojęcia.

Odpowiedz do tematu