|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Problem z metamorfozą |
| Autor |
Wiadomość |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 11 Grudzień 2013, 09:59 Problem z metamorfozą
|
|
|
Hejka. Mam problem i pytanie. Otóż przestało mi działać przypinanie grupy metamorfozy do ścieżki! Czy ktoś już miał coś takiego?
Sytuacja wygląda tak: mam już metamorfozę między dwoma obiektami (kwadraciki po kilkanaście "kroków"). Mam tą grupę zaznaczoną, wybieram Nowa Ścieżka, kursor zmienia się na taką dziwaczną grubą strzałkę, wskazuję na krzywą i... Nic się nie dzieje. Wszystko jest jak było. Metamorfoza sobie, a krzywa sobie. Nie rozkłada, nie "przeskakuje" na ścieżkę. Wiadomo, że jak się nie trafi w obiekt wskazując ścieżkę, to pojawia się okienko, że nic nie zostało wybrane i czy spróbować jeszcze raz. Okno się nie pojawia, więc najwidoczniej trafiłem. Próbowałem używać dockera i ikon paska narzędzi. Myślałem, że coś mi się z dokumentem sypnęło, więc zrobiłem nowy - i nic. Może więc Corel? Zamknąłem, otwarłem ponownie - i nic. Restart kompa - i nic. Wszystko to stało się dzisiaj (rano były jakieś update'y Windowsa). Jeszcze kilka dni temu używałem metamorfozy. Z ciekawości sprawdziłem, czy działa dopasowanie tekstu do krzywej i to chodzi bez zarzutu. Ktoś wie, co się mogło stać?
EDIT: Aha, jeszcze jedno. Po takim fantomowym kliknięciu wskaźnikiem na docelową ścieżkę, wszelkie opcje tej metamorfozy, związane właśnie ze ścieżką (rozmieszczenie i opcja odpięcia od ścieżki) są wyszarzone (nieaktywne), czyli, de facto, nie zostało nic przypięte. Uprzedzam też niepotrzebne pytania - próbowałem różne obiekty/metamorfozy do różnych ścieżek - zawsze ta sama kicha. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25 Grudzień 2013, 20:03
|
|
|
Zapomniałem napisać, że problem nieaktualny.
Co prawda widzę, że nikt się nie pochylił nad moim problemem, ale może i dobrze, bo funkcja sama wróciła jakieś 2 dni później. Weird shit... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|