|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
O co tu chodzi? Błąd Corela |
| Autor |
Wiadomość |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 10 Styczeń 2014, 11:28 O co tu chodzi? Błąd Corela
|
|
|
O co tu chodzi? No dobrze, zawiera. Ale dlaczego zawiera i co ja mam zrobić?
Ogólnie to po prostu z jednego dokumentu wycinam grafiki wektorowe i wklejam w innym. Jak zapiszę w innym to dostaję takie coś. I po kliknięciu kontur staje się inny niż jest we wklejanym obiekcie. |
|
|
|
 |
curve
Doradca

Pomógł: 13 razy Dołączył: 20 Mar 2013 Posty: 121 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 10 Styczeń 2014, 13:15
|
|
|
| spróbuj zaznaczyć całość i we właściwościach odznaczyć "skaluj z obiektem" |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10 Styczeń 2014, 17:05
|
|
|
| Miewałem ten błąd. Jak wybierze się Ignoruj, to przechodzi dalej i wgrywa się w miarę jak trzeba, tylko któraś krzywa może stracić swoje właściwości (grubość, styl itp.). Najprawdopodobniej podczas kopiowania, kiedy obiekty przechodzą przez Schowek, raz po raz gubią jakąś właściwość (lub jest jakiś konkretny błąd generujący się w konkretnej sytuacji, przy konkretnych ustawieniach, odpowiedzialny za to "gubienie się" danych). Nie do końca udało mi się zdeterminować, przy jakich warunkach takie rzeczy się dzieją, ale problem rozwiązywał się zazwyczaj sam, lub kiedy ponownie wyedytowałem daną krzywą (zrobiłem "bez konturu", czyli ten kwadracik z X w kolorach, wtedy ustawienia się kasują, i wybierałem jeszcze raz co trzeba i potem było si). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|