|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Windows 8 i Corel X6 problem z instalacją |
| Autor |
Wiadomość |
brunette6
Początkujący

|
Wysłany: 14 Styczeń 2014, 16:51 Windows 8 i Corel X6 problem z instalacją
|
|
|
Witam wszystkich!
Wiem, że podobny temat istnieje ale nie rozwiązuje on mojego problemu. Mam Corela X6 i Windowsa 8 zaktualizowanego do 8.1 i problem polega znowu na tym nieszczęsnym Net Framework. Pojawia się podczas instalacji problem taki, że instalator zawiadami mnie o konieczności instalacji wersji 3,5 z servicepackiem, niestety jak zaczyna "myśleć" i szukać oprogramowania wskakuje błąd, że nie może się połączyć z internetem który normalnie jest i działa jak należy. Chciałam to odinstalować wszystko i zainstalować pakiet ale pojawia się to samo :(
Ja już na serio jestem załamana bo muszę wykonać dwa projekty, a nie mam na czym pracować. Help!! cry |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14 Styczeń 2014, 18:32
|
|
|
| brunette6 napisał/a: | | Windowsa 8 zaktualizowanego do 8.1 |
Update powinien załatwić sprawe, bo z doświadczenia wiem, że wersja 8.0 Windy miała straszne problemy, właściwie ze wszystkim, ale 8.1 naprawiał baaardzo dużo.
Próbowałaś zainstalować sobie demo zassane ze strony Corela? Zobacz, czy w ogóle coś ruszy. Pobierz więc najnowszą wersję (proponuję anglojęzyczną) i sprawdź.
Niestety, mam po prostu wrażenie, że kanadyjczycy nie bardzo przejmowali się architekturą nadciągającej wówczas nowości w postaci "Ósemki" i coś z usługami nie styka. X6 wyszło mniej więcej w marcu 2012, a Win8 w październiku tegoż roku. No ale po drodze są service packi i inne sposoby update'u oprogramowania, którymi mógł posłużyć się Corel, jednak jak widać pewno ślęczy już na X7 i woli zmusić użytkowników do zakupu nowej odsłony pakietu, niż łatać poprzednie |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 15 Styczeń 2014, 14:48
|
|
|
Spróbowałbym osobno pobrać DotNet od Microsoftu, zainstalować go, potem aktualizacje, jeśli system poprosi. Corela, na końcu. Może w ten sposób?
Szesnastka i tak ma już cztery łaty, co nie znaczy, że kolejna jest zbędna. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
brunette6
Początkujący

|
Wysłany: 15 Styczeń 2014, 18:35
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi! Wczoraj dałam sobie radę. Jak się okazało musiałam zamknąć przeglądarkę podczas instalowania Frameworka i wszystko poszło cacy. Szczerze mówiąc to nie sądziłam, że w tym może być problem...
Temat do zamknięcia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|