Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Odwzorowanie kolorów po eksporcie do illustratora
Autor Wiadomość
luissa 
Początkujący

Wysłany: 4 Marzec 2014, 21:15   Odwzorowanie kolorów po eksporcie do illustratora

Już od dawna mam taki problem, że jak eksportuje cdr do eps lub ai to w illustratorze bywa często, że kolory są nieco inne. O ile naczyłam się zmieniać kolory bez gradientu w illustratorze (znam i używam corela... a illustratora po prostu mam;-)) to już te z gradientem nie dadzą się zmienic, jakoś inaczej mi je zapisuje/koduje lub nie wiem jak to się robi. Może jest jakiś sposób na inne zapisanie plików wektorowych spod corela by kolory były wierne. Najczęstszy problem to rozmycie kolorów ciemnoszarych, zmiana czerwieni na taki z dodatkiem różu i problemy z zielenią i niebieskim. Załączone pliki nie są wybitnym przykładem ale to mój problem na dziś, bo klient zauważył różnicę (wczesniej wysyłałam podgląd png zrobiony w corelu a teraz zobaczył plik w illustratorze). Czasami nawet pokazuje w kolorach bez gradientu te same wartosci CMYK a inne RGB, nie rozumiem tego.

illustratorPNG.png
Pobierz Plik ściągnięto 129 raz(y) 19.7 KB

corelPNG.png
Pobierz Plik ściągnięto 147 raz(y) 39.34 KB

cdrtest.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 121 raz(y) 17.2 KB

Odpowiedz do tematu