Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
błąd odczytu pliku corel x6 otwiera pustą stronę
Autor Wiadomość
ottomiloszevic
Początkujący

Wersja CorelDRAW: x6/x7
Wysłany: 6 Maj 2014, 18:32   błąd odczytu pliku corel x6 otwiera pustą stronę

tak ja w tytule
robiłam analizy na podkładzie z bitmapy (razem wielkość 6,9 mega)
po zrobieniu kopii zapasowej oryginał i kopia zapasowa otwierają pustą stronę o nazwie "Bez nazwy 1" przy czym wielkość pliku jest ta sama!

przy próbie importu któregoś z tych plików w pustym dokumencie corel draw wyskakuje okienko "błąd odczytu pliku"
ściągnęłam też nowszą wersję x7, ale wyskakuje ten sam komunkiat o błędnym odczytu pliku

nagranie na dysk zewnętrzny i zmiana nazwy też nie pomogły

wykasowanie plików tymczasowych temp z dysku C także

co zrobić???
to bardzo pilne
cały dzień produkowałam analizy a to na jutro...

proszę o pomoc!

Artur Miernik 

Wysłany: 6 Maj 2014, 19:19   

Plik uległ uszkodzeniu, a zapewne bitmapa. Raczej stało się to na etapie przenoszenia danych tymczasowych do zapisywanego pliku. Spróbuj skopiować plik i zmień mu rozszerzenie na CMX. Otwórz to zwyczajnie, albo przez import. Może przejdzie.

A, mam pytanie, czy zmieniłeś w trakcie pracy ustawienia kontroli barwy?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 6 Maj 2014, 19:22   

zostały zlikwidowane ,meta dane,nagłowek jest poprostu walnięty,hym.nasz uzytkownik Shame ,gdzieś podawał serwer gdzie można online zamieńić wersje corela ,ale ja nie pamiętam jaki to serwer,,to jedyna moim zdaniem szansa naprawy pliku,trza mieć nadzieje że kolega Shame zajży w ten temat ;-)

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 6 Maj 2014, 22:10   

Zajrzyj TUTAJ. Jest tam link do strony konwertera. Limit wagi pliku to 10 MB, więc powinien dać radę. Konwertuje nie tylko na niższe CDRy, ale też na inne rozszerzenia. Jak nie pójdzie, np. w CDR v13, to spróbuj w AI albo EPS. Może któryś z tych formatów odrzuci meta dane o których wspominał bidon, wyczyści "nagłówek" pliku i pozwoli wyrwać ze środka to co potrzeba ;-) Możesz też spróbować wrzucić swój plik na jakiś hosting i podlinkować tutaj - zobaczymy, co się da zrobić ;-)

Odpowiedz do tematu