|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Zgodność z AI |
| Autor |
Wiadomość |
mariuszjbie
Początkujący

|
Wysłany: 26 Czerwiec 2014, 14:28 Zgodność z AI
|
|
|
| Witam, chciałem wrzucić niepotrzebne rysunki na stocka, ale wymagana jest zgodność z AI 8. Ściągnąłem jakiś darmowy trailer AI 8, otwierałem tam EPS i zapisywałem jeszcze raz z zaznaczeniem zgodności. To bez sensu. Czy jest jakiś darmowy program, w którym mogę przerobić pliki Corela na zgodne z AI 8? Ja mam stary Corel, 9, chyba nie da się tam zapisać od razu tak plików, żeby były zgodne z AI 8? |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2014, 19:38
|
|
|
| Wybacz komentarz mimo tematu, ale Twój stock ma nonsensowne wymagania. |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2014, 20:49
|
|
|
Jeżeli wymagania dotyczą wersji v8 to zapewne są to wymagania maksymalne. Czyli KAŻDA niższa wersja też się nadaje, bo v8 ją czyta.
Ale to tak na marginesie, bo każdy Corel (do X5 na pewno, jak wyżej to nie wiem) ma w opcjach eksportu możliwość zapisania nawet do v3... |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2014, 21:24
|
|
|
| znaczy ,z tego co pamietam zgodnośc ai 8 to poprostu PS,to jest totalna bzdura,,zapewne chodzi o to żeby w ai 8 się otwierało,a jesli ma się otwierać to to jest zwykły pdf,są konwertery online cdr to ai i tam wystarczy wybrać pdf,no i potem zmienić rozszezenie na ai ,żeby na stoka się wgrało |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|