Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel PaintShop Pro X6 - text justowanie, indeks górny
Autor Wiadomość
fxj 
Bywalec

Wysłany: 28 Czerwiec 2014, 10:38   Corel PaintShop Pro X6 - text justowanie, indeks górny

Mam Corel PaintShop Pro X6 i potrzebuję zrobić justowanie textu i index górny w projekcie pspimage :-/

Edit:
tymczasem justowanie wykonam tak link

Artur Miernik 

Wysłany: 28 Czerwiec 2014, 11:41   

Nie ten dział forum.

A nie lepiej importować podkład bitmapowy do Corela i tam do woli pastwić się nad tekstem?

fxj 
Bywalec

Wysłany: 29 Czerwiec 2014, 10:36   

A moze inaczej jak wstawić text do bryły ? Bym sobie ładnie wstawił do środka a potem je usunoł z podglądu.

Kod:
http://allegro.multi-expert.pl/M2/

Cysorz 

Wysłany: 29 Czerwiec 2014, 12:46   

Jakieś dziwne linki podajesz...

Artur Miernik 

Wysłany: 29 Czerwiec 2014, 12:59   

Pewnie fxj pracował na kilku zakładkach i poszło ze schowka nie na tą co trzeba. Jak to panie mówią: — oj, nie w tę dziurkę.

fxj 
Bywalec

Wysłany: 30 Czerwiec 2014, 11:35   

Artur Miernik napisał/a:
Pewnie fxj pracował na kilku zakładkach i poszło ze schowka nie na tą co trzeba. Jak to panie mówią: — oj, nie w tę dziurkę.

Ja zawsze pracuję na wielu zakładkach, staram się ograniczyć do 15 na monitor ;-)

Justowanie załatwiłem sobie po macoszemu tak jak u góry napisałem, wyszło to tak, ale indexu górnego jeszcze nie udało mi się zrobić (godziny)

Myślałem że uda mi się jakoś lepiej to zorganizować używając prostokątów ale nie bardzo wiem jeszcze jak... i czy to aby wykonalne, a nie chcę zrobić tego w Wordzie i zrobić zrzut.

Dla objaśnienia dołączyłem stary szablon oraz nowy pod allegro żeby z wizualizować co bym chciał zrobić.

PS: proszę do właściwego działu przenieść.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 30 Czerwiec 2014, 14:22   

ja tam nie wiem o czym kolega pisze ,ale wiem jedno jak masz dobrze zrobiony font,to obojętnie co byś z nim nie robił musi wyjść dobrze,nie bede rozwijał,chciałem tylko napisać swoje zdanie o indeksach górnych ,dolnych jakimś tam justowani ,wersakikach ,bazach i innych pierdół,font Panowie,font jest ważny :-)

fxj 
Bywalec

Wysłany: 30 Czerwiec 2014, 15:25   

bidon184 napisał/a:
ja tam nie wiem o czym kolega pisze ,ale wiem jedno jak masz dobrze zrobiony font,to obojętnie co byś z nim nie robił musi wyjść dobrze,nie bede rozwijał,chciałem tylko napisać swoje zdanie o indeksach górnych ,dolnych jakimś tam justowani ,wersakikach ,bazach i innych pierdół,font Panowie,font jest ważny :-)

Czuję że nawet myszką na link nie najechałeś ?
Fontów polskich mam troszkę i aktywnie z nexus font'a kożystam.

Odpowiedz do tematu