|
Problem: pęknięta płyta z programem |
| Autor |
Wiadomość |
Pepsaj
Doradca

Wersja CorelDRAW: Pepsaj
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2010 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 3 Styczeń 2015, 20:26 Problem: pęknięta płyta z programem
|
|
|
Witam,
mam takie pytanie: otóż jestem legalnym użytkownikiem Corela X4 od paru lat. Chciałem go zainstalować na drugim komputerze (pracuję w dwóch miejscach), ale okazało się, że moja płyta jest pęknięta.
Jest gdzieś opcja ściągnięcia wersji, która odpali po wpisaniu mojego kodu?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 3 Styczeń 2015, 22:11
|
|
|
Teoretycznie? Możesz sprawdzić jaka wersje jest zapisana na płycie (jeśli jest dokładne oznaczenie) i zessać z neta
|
|
|
|
 |
Pepsaj
Doradca

Wersja CorelDRAW: Pepsaj
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2010 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 3 Styczeń 2015, 22:29
|
|
|
| Jedyne oznaczenie na płycie (a raczej opakowaniu) jakie widzę to CDGD X4 Czech/Polish. W wysłanym linku nie widzę w ogóle x4? |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Styczeń 2015, 00:32
|
|
|
X4 to stosunkowo nowa wersja. Podałem link do starszych, nie sprawdzając które z nich tam są Zawsze możesz spróbować tak, żeby ściągnąć triala (dostępny na wielu stronach, wystarczy w gogglach wpisać) i zainstalować. Triale zawsze były czasowe, na 30 dni, ale były pełnymi wersjami i po wpisaniu klucza program powinien zostać aktywowany i trial wyzerowany i masz pełną wersję. Tylko jest haczyk. Przynajmniej tak sądzę, z doświadczenia. Musiałbyś znaleźć dokładnie taką wersję. W sensie polsko/czaską i to najlepiej możliwie stary build. Bo klucze bywają kompatybilne wstecz, czyli np. Twój klucz był z wersji 14.1.245, więc - teoretycznie - powinien działać we wszystkich tych wersjach poczynając od 14.0.0 aż do Twojej. Jednak np. trial w wersji 14.3.672 może już Twojego klucza nie przyjąć |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 4 Styczeń 2015, 11:02
|
|
|
| Shame napisał/a: | | Triale zawsze były czasowe, na 30 dni, ale były pełnymi wersjami i po wpisaniu klucza program powinien zostać aktywowany |
Nic z tego .Przerabiałem to po kupnie CorelDraw , miałem zainstalowanego wcześniej triala i tylko raz przyjął oryginalny klucz . Pytałem później przy okazji innego problemu w pomocy corela i potwierdzili że klucz nie jest akceptowany .W tym wypadku zostaje tylko skopiowanie pyty od kogoś znajomego lub Przyjaciół Królika . |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Styczeń 2015, 12:24
|
|
|
| problem polega na tym że corel nie posiada deaktywacji klucza i opcja potwierdzajaca jes zawsze negatywna(prawie zawsze),mozna to obejsc pobierajac aktywator w tedy nie generujesz falszywego klucza tylko wpisujesz orginalny ale aktywtor musi byc odplony przez cały czas,po zakonczeniu instalacji updaty chodza normalnie i klucz jest akceptowany,natomiast jest to nielegalne jesli oprogramowanie jest wykupione tylko na jedno stanowisko |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 4 Styczeń 2015, 13:39
|
|
|