Wysłany: 19 Listopad 2007, 22:51 Przygotowanie biletow - drobny problem
Witam serdecznie!
Otoz mam taki problem. Musze przygotowac bilety na seans filmowy na uczelni i wiem ze w Corelu da sie zrobic cos takeigo ze wstawia sie pole w ktorym bedzie okreslona wartosc. Chcialem zrobic cos takiego zeby byly trzy pola :
Numer Biletu , Rzad , Miejsce
W jaki sposob moge zrobic zeby pierwsze pole przy drukowaniu wzrastalo o +1 , pole Rzad bylo od 1-24 a pole miejsce wzrastalo o jedno dopiero kiedy pole Rzad przekroczy wartosc 24?
Ja bym wykorzystala do tego wydruki seryjne dostepne w Corelu chyba od wersji 11... Najpierw musisz utworzyc plik tekstowy - baze danych... Wspomagajac sie Exelem, zdefiniowalabym potrzebna liste danych... Patrz zalaczone pliki (txt i xls i cdr). Jak juz masz ten plik tekstowy uruchamiasz wydruki seryjne Plik/Wydruk seryjny/Utworz... Dalej postepujesz zgodnie z instrukcjami... Poczytaj... W corelu jest to dosyc dokladnie opisane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.16 sekundy. Zapytań do SQL: 13