|
Corel X7 problem ze zmianą na krzywe |
| Autor |
Wiadomość |
mosquito
Początkujący

|
Wysłany: 7 Maj 2015, 21:49 Corel X7 problem ze zmianą na krzywe
|
|
|
| Może macie taki sam problem jak ja. Otóż przy zmianie tekstu na krzywe następuje dziwne spowolnienie działania corela a po zaznaczeniu tekstu na ekranie występuje coś podobnego do podwójnego "zaznaczania" całego tekstu. Trudno to opisać bo wygląda to jakby tekst przy zamianie na krzywe zaznaczał się dwukrotnie. Macie może jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu ? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 7 Maj 2015, 21:58
|
|
|
Jeżeli zamienianego tekstu jest dużo a masz mało pamięci, to nic nadzwyczajnego - pojedyncza litera może zamienić się nawet na kilkadziesiąt węzłów, co np. przy całym bloku tekstowym na stronie da setki tysięcy krzywych, które program musi przeliczyć.
Przy okazji pytanie, bo to zamienianie tekstu na krzywe to się jakimś dziwacznym zwyczajem zdarzyło - po co to robisz? |
|
|
|
 |
mosquito
Początkujący

|
Wysłany: 8 Maj 2015, 07:32
|
|
|
| Zmieniam tekst na krzywe bo projekty przesyłam do klientów i czasami zdarza się że fontów nie mają, co do tego że przy zamianie tekstu na krzywe tworzy się dużo węzłów to rozumiem ale ten problem w wersji x6 nie występował ramy mam wystarczająco 32 GB i karta graficzna z pamięcią 8gb więc problem nie tkwi w sprzęcie |
|
|
|
 |
|
|