|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Wysokość pustego wiersza |
| Autor |
Wiadomość |
bmr-biker
Początkujący

Wersja CorelDRAW: x6
|
Wysłany: 18 Lipiec 2015, 15:40 Wysokość pustego wiersza
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie w tym moim pierwszym poście ;)
Niestety "na dzień dobry" przychodzę z pytaniem. Projektuję menu dla restauracji w Corelu x6, niestety tekstu jest sporo, a miejsca mało, a przecież wszystko musi być czytelne... Kombinuję jak zaoszczędzić miejsca i jedyne co mogę zrobić to zmiana wysokości pustych wierszy.
Wiem jak zmienić wysokość wszystkich wierszy, ale kompletnie nie mam pojęcia jak zmniejszyć tylko te puste, "enterowe". Niiestety każda pozycja w menu ma nazwę + opis składników, zmniejszanie wysokości wszystkich wierszy do mniej niż 75% powoduje ich nakładanie się na siebie...
Jesteście w stanie mi powiedzieć, czy w ogóle jest realne coś takiego? Czy też muszę każdą pozycję z menu ustawiać osobno, ręcznie...? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18 Lipiec 2015, 15:54
|
|
|
Na pewno jest to tekst akapitowy?
Bo z Twojego opisu wynika, że pracujesz na tekście artystycznym.
Jeżeli tak jest, to zmień go na akapitowy (ctrl + F8) - pokaże się okienko w którym możesz dowolnie modyfikować odstępy itp. |
|
|
|
 |
bmr-biker
Początkujący

Wersja CorelDRAW: x6
|
Wysłany: 18 Lipiec 2015, 16:18
|
|
|
Już wiem w czym leżał problem... Kopiowałem tekst przekazany przez klienta, a ten wszędzie stosował miękki enter... Ech, dopiero znaki niedrukowalne mi to pokazały. Przepraszam za kłopot, nie wpadłem na to za pierwszym razem...
Dzięki za pomoc mimo wszystko ! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|