Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
1 Wrzesień 2015, 10:21
Napis 2016
Autor Wiadomość
ceiti
Praktyk

Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 09:17   Napis 2016

Witam, mam problem z przekształceniem napisu z jpg na wektory, a szybkie trasowanie także nie pomaga. Muszę zrobić taki napis w 3d, ale niestety nie radzę sobie z nim do konca...

ScreenHunter_425 Sep. 01 10.06.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 279 raz(y) 7.81 KB

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 20:00   

z tym będzie ciężko w corelu... kombinuj w innych programach
w corelu da sie zrobić ale zabawy co nie miara... te błyski itp...

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 20:16   

Zrobione w DRAWie w jakieś 6 minut (byłoby szybciej, ale szukałem opcji Bevel ;-) )

TUTAJ CDR v14 dla podglądu. Wiadomo, że jakiś dodatkowe odbłyski i inne pierdołki to faktycznie nie tutaj, bo Corel to nie program do grafy 3D gdzie możesz wybierać rodzaje materiału powierzchni, odbicia i flary. Takie rzeczy musiałbyś dodać osobno.

chezare 

Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 21:40   

Zrobione w trzy minuty, bo nie szukałem fazowania, wiem że go w moim zabytku, nie ma, ale dzięki temu obrazek jest całkowicie wektorowy :-)

Koledzy mają rację, są programy gdzie takie rzeczy robi się dwoma kliknięciami, jak się chce poustawiać światła, to czterema, a faz jest 120 do wyboru i koloru.
Kiedyś używałem programu który nazywał się Ulead Cool 3D. Program generalnie był skonstruowany do produkcji animacji. Tam były dziesiątki różnych faz, które wyglądały jak prawdziwe, można było dowolnie ustawiać wszystkie kolory, było od diabła różnych tekstur i efektów i symulacja oświetlenia z kilku dowolnie wybranych miejsc. Można było tym dowolnie kręcić i obracać i to wszystko robiło się paroma kliknięciami. Niestety program był dosyć drogi. Widzę, że dalej istnieje.

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 22:40   

chezare napisał/a:
Ulead Cool 3D

Również go kiedyś używałem. Był rewelacyjny. Moim zdaniem był dobry głównie pod względem prostoty (ale nie był prostacki), bo mam wrażenie, że obecne programy do 3D (animacji czy nie) są przeznaczone dla ludzi, którzy co najmniej mieli z nich fakultety na studiach...

Odpowiedz do tematu