Przesunięty przez: s-p-i-n 1 Wrzesień 2015, 10:21 |
Napis 2016 |
Autor |
Wiadomość |
ceiti
Praktyk
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 09:17 Napis 2016
|
|
|
Witam, mam problem z przekształceniem napisu z jpg na wektory, a szybkie trasowanie także nie pomaga. Muszę zrobić taki napis w 3d, ale niestety nie radzę sobie z nim do konca...
ScreenHunter_425 Sep. 01 10.06.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 279 raz(y) 7.81 KB |
|
|
|
|
|
dj_maras
Ekspert
Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Lut 2012 Posty: 852 Skąd: WOLSZTYN
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 20:00
|
|
|
z tym będzie ciężko w corelu... kombinuj w innych programach
w corelu da sie zrobić ale zabawy co nie miara... te błyski itp... |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 20:16
|
|
|
Zrobione w DRAWie w jakieś 6 minut (byłoby szybciej, ale szukałem opcji Bevel ;-) )
TUTAJ CDR v14 dla podglądu. Wiadomo, że jakiś dodatkowe odbłyski i inne pierdołki to faktycznie nie tutaj, bo Corel to nie program do grafy 3D gdzie możesz wybierać rodzaje materiału powierzchni, odbicia i flary. Takie rzeczy musiałbyś dodać osobno. |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 21:40
|
|
|
Zrobione w trzy minuty, bo nie szukałem fazowania, wiem że go w moim zabytku, nie ma, ale dzięki temu obrazek jest całkowicie wektorowy
Koledzy mają rację, są programy gdzie takie rzeczy robi się dwoma kliknięciami, jak się chce poustawiać światła, to czterema, a faz jest 120 do wyboru i koloru.
Kiedyś używałem programu który nazywał się Ulead Cool 3D. Program generalnie był skonstruowany do produkcji animacji. Tam były dziesiątki różnych faz, które wyglądały jak prawdziwe, można było dowolnie ustawiać wszystkie kolory, było od diabła różnych tekstur i efektów i symulacja oświetlenia z kilku dowolnie wybranych miejsc. Można było tym dowolnie kręcić i obracać i to wszystko robiło się paroma kliknięciami. Niestety program był dosyć drogi. Widzę, że dalej istnieje.
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2015, 22:40
|
|
|
chezare napisał/a: | Ulead Cool 3D |
Również go kiedyś używałem. Był rewelacyjny. Moim zdaniem był dobry głównie pod względem prostoty (ale nie był prostacki), bo mam wrażenie, że obecne programy do 3D (animacji czy nie) są przeznaczone dla ludzi, którzy co najmniej mieli z nich fakultety na studiach... |
|
|
|
|
|