Logo SENERGIA |
Autor |
Wiadomość |
gogman
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 17:08 Logo SENERGIA
|
|
|
Projekt logo dla działalności zajmującej się...
cyt.
...projektowaniem sieci elektroenergetycznych SN oraz nn ale bardzo zależy mi na rozwoju firmy i rozszerzeniu działalności firmy o wykonawstwo, czyli budowę sieci elektroenergetycznych.
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 18:55
|
|
|
Dobra robota, wujo!
A próbowałeś może takiego myku?
Chodzi mi tylko o nazwę. Chociaż sam sygnet bardzo dobry. Powyższa propozycja uderza raczej w logotyp bez sygnetu, ale co tam Chociaż sama nazwa mogła by być z tymi pogrubionymi końcówkami (bez dziurek). Bardziej wtedy kojarzy się z tymi układami/instalacjami/połączeniami.
Ot, 3 grosze
Ale ogólnie bardzo fajne. |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 19:12
|
|
|
Ogólnie czekam na odpowiedz od klienta - jak wiemy wszystko może się zdarzyć.
Co do twojego rozwiązania to coś w tym jest, jednak nie wiem czy nie byłoby za dużego "przesytu".
Na pewno "G" w nazwie jest do poprawy bo mnie za każdym razem drażni jak odpalam projekt.
Dzięki za posta.
btw. Robiłeś jakieś zmiany w FOX czy zostawiłeś jak było ?
Pozdro |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 20:55
|
|
|
Po prawdzie to odnośnie FOX poprawiałem niewielkie drobiazgi, jednak bez większych zmian. Mnie podobało się jak było, klientowi również. Projekt zaakceptowany i poleciał.
Co do G to faktycznie coś nie gra. Proponuję skrócenie belki i ostry kant:
|
|
|
|
|
gogman
Ekspert
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 21:14
|
|
|
Dokładnie tak |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 21:27
|
|
|
Ostatnia rzecz - drobiazg dot. sygnetu:
(wybacz jakość, nie chciało mi się przerysowywać więc edytowałem screenshota).
Jak te końce są wyciągnięte, to bardziej zwracają na siebie uwagę. Go kiedy są równo z kształtem S, to coś mi za blisko siebie są te kółka i linie. Śiakiś ścisk się robi |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3136 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2015, 21:45
|
|
|
Dolna tak, górna nie. Za bardzo się "Ś" z tego robi. Zresztą ta górna "końcówka" jakoś cały czas mi jakoś nie pasuje ;).
Tak zupełnie na marginesie - nie myślałeś, żeby jakoś symbol błyskawicy (elektroenergetyka) wykorzystać? Ja wiem, że to trudne, żeby w tym przypadku do Schutzstaffel nie nawiązywać, ale Ty w końcu zdolny jesteś...
Ale to i tak nieważne, ważne jest za co klient jest gotów zapłacić . |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
|
Wysłany: 9 Wrzesień 2015, 09:33
|
|
|
Shame, początkowo były wysunięte bo obrys sygnetu był grubszy - po czasie stwierdziłem, że jest za ciężki w stosunku do fonta - zmniejszyłem obrys i cofnąłem końcówki ale może faktycznie lepiej sygnet będzie siedział z wysuniętymi w stosunku do całości - pomęcze oko a na trzeźwe zdecyduje.
Malutki co do błyskawicy to przeglądałem projekty pod podobną działalność i powiem Ci, że jednolitych pomysłów jest masa, błyskawica rządzi w różnych kolorach, kształtach ale to zawsze błyskawica, musiałem coś innego wydumać co będzie odbiegało od masy. Myślę, że projekt jest dobry - doszlifować go trzeba no ale to dopiero po odzewie klienta.
Dzięki za uwagi, pozdro |
|
|
|
|
|