Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup Corela
Autor Wiadomość
encepence
Bywalec

Wysłany: 10 Maj 2016, 15:47   Zakup Corela

Witajcie
skończyły mi się komputery i wersje z legalną testową wersją, potrzebuje na gwałt zakupić corel.
Pracowałem na x4 i x7, szczerze mówiąc używam może z 5% możliwości tego programu i nie widzę żadnych różnic, aczkolwiek bardziej bym wolał x7 bo da się otworzyć kilka projektów na raz :D
Gdzie to kupić żeby nie trafić na oszustów? Pytam bo widzę na allegro ceny od 300 do 1200zł, to jest troche chore dla mnie. Panowie którzy dostarczali mi plotter i sprzęt do piaskowania mówili, że corel kosztuje ok 300-400zł, a tu proszę tysiak dwa, skąd te ceny??

Ponadto pytanie,
załóżmy, że kupiłem X4. W jaki sposób mam to aktywować, skoro przy każdej instalacji wyskakuje komunikat że pozostało 0 dni próbnych i jest dostępne tylko okienko "ZAMKNIJ" ?

Z góry dziękuję za rady

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 10 Maj 2016, 16:43   

Może wystarczy darmowy Inkscape?
Panowie sugerowali prawdopodobnie CorelDRAW Home & Student X7 Wersja dla użytkowników domowych rzeczywiste kosztuje około 300 zł .Do celów komercyjnych najtańsza jest wersja CorelDRAW Graphics Suite Special Edition .Chyba jest trochę okrojona ,ale do plotera powinna się nadawać .
Odnośnie kupna na Allegro , proponuje zachować ostrożność .Mieliśmy na forum kilka sygnałów o problemach , mimo wystawionej faktury.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 10 Maj 2016, 16:49   

Wersji próbnej nie da się aktywować .Musisz zainstalować nową wersję programu dostarczoną razem z serialem.

Odpowiedz do tematu