Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel X8 Home & Student Suite - Problem z otwieraniem pl

fosomaks - 17 Lipiec 2018, 13:43
Temat postu: Corel X8 Home & Student Suite - Problem z otwieraniem pl
Po pierwsze to napisałem się kilkanaście minut i gdy dałem wyślij wyskoczyło mi okno logowania i skasowało całą treść - czy to jest normalne ?

Więc teraz w skrócie:

Corel DRAW Home & Student Suite
oryginał kupiony rok temu, zainstalowany na starszym laptopie z WIN10 chyba upgradowanym z WIN7 - działał dobrze, otwierał pliki stare, nowe itd.
Na Windows 7 również bez problemu.

Ostatnio kupiłem nowy laptop, Acer, Windows 10.
Corel Draw nie chce otwierać starszych plików (głównie X3) ani nawet tych utworzonych w nim samym tylko z opcją osadzania czcionek. Cały czas kręci się kursor.
Plik utworzony bez osadzonych czcionek uruchamia się.

Ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem ?

restauro - 17 Lipiec 2018, 14:40

fosomaks napisał/a:
napisałem się kilkanaście minut i gdy dałem wyślij wyskoczyło mi okno logowania i skasowało całą treść - czy to jest normalne ?

Niestety ,czasem tak bywa kiedy serwer jest przeciążony . Mnie się to także zdarza .
Większe teksty trzymam skopiowane do czasu kiedy nie zobaczę zapisanych na forum .
Odnośnie drugiego pytania -

Sprawdż czy masz w systemie zainstalowane i włączone starsze Microsoft .NET Framework 3,5

http://corel.wodip.opole....pic.php?t=11125