|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Tutoriale - Tekst w okręgu - czyli jak dopasować tekst do ścieżki
JarekDRAW - 4 Czerwiec 2008, 06:30 Temat postu: Tekst w okręgu - czyli jak dopasować tekst do ścieżki Rysujemy koło(F7) z wciśniętym Ctrl, w nim napis.
Ctrl A chwytamy wszystko, z górnego menu wybieramy Tekst
efekt:
Do ustawienia tekstu w środku koła, lub jego jakiej kolwiek transformacji
służą ustawienia w górnym pasku.
Aby pozbyć się koła, po zakończonej transformacjii tekstu, należy wejść w zakładkę
Rozmieszczenie
Efekt końcowy:
Pozdrawiam
JarekDRAW
locoproject - 19 Luty 2009, 20:34
A jak zrobic tekst pok kołem
JarekDRAW - 20 Luty 2009, 07:48
Witam, stosujesz w górnej belce lustrzane odbicie jedno i drugie, klikasz dwa razy w koło chwytasz za strzałkę i obracasz.W górnej belce jest okienko odległość od ścieżki, i tam wypychasz tekst poza koło.
Pozdrawiam
roland - 20 Luty 2009, 08:24
locoproject napisał/a: | A jak zrobic tekst pok kołem |
Tutaj masz opis:
http://corel.wodip.opole....pasowywanie.htm
locoproject - 20 Luty 2009, 18:15
Wszystko jest ok, ale mnie interesuje napis taki jaki wychodzi wewnątrz koła, tylko że ma on być na zewnątrz pod kołem, ++ orientacja normalna , nie do góry dnem++ ( tak jak pranie wisi na sznurku :))
JarekDRAW - 20 Luty 2009, 19:27
O to chodzi ?!!!!
Jak tak to zrób tak jak wyżej napisałem .
Pzdr
locoproject - 20 Luty 2009, 21:51
Działa !, dziękuję !!!
kasia - 26 Marzec 2009, 22:55
JarekDRAW napisał/a: | Witam, stosujesz w górnej belce lustrzane odbicie jedno i drugie, klikasz dwa razy w koło chwytasz za strzałkę i obracasz.W górnej belce jest okienko odległość od ścieżki, i tam wypychasz tekst poza koło.
Pozdrawiam |
Witam!
Przyznam, że mam podobny problem i nic nie rozumiem z tego wyżej objaśnienia
Może ktoś napisze mi jaśniej, jak umieścić napis pod kołem, ale inny niż ten u góry. W zamyśle ma być napis nad kołem i pod (różne teksty).
Dziękuję za porady.
tadzior - 28 Marzec 2009, 13:40
mój post był dokładnie "na temat", więc usuwanie go powodu: "Post nie na temat", to jawna przykrywka braku profesjonalizmu... smutne
profesjonalista - tu "pomagający" innym (szczególnie początkującym) - powinien się cieszyć, że ktoś jego błędy w nauczaniu poprawia(!) - bo błąd rzeczą ludzką, a przeczenie temu jest co najmniej nieprofesjonalne(!) - zaś wkładanie początkującym błędnych nawyków raczej nie przystoi "nauczycielowi"
z Poważaniem
|
|