Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Propozycje i uwagi - Brak możliwości pobrania pliku cdr* z forum.

Rosa - 31 Styczeń 2009, 13:45
Temat postu: Brak możliwości pobrania pliku cdr* z forum.
Z jakiegoś powodu nie mogę pobrać zamieszczanych na forum plików w formacie cdr.. W FF jak i w Operze jest ta sama sytuacja (patrz załącznik), a mianowicie; w przeglądarce wyświetla się to, co widać na jpg-u czyli nazwa pliku, format, wielkość i info , ile razy plik został ściągnięty. Nie ma po prostu w co kliknąć, żeby zacząć pobieranie. W IE jest tylko czerwony krzyżyk. Chciałam jeszcze dodać, że z innych stron bez problemu mogę pobrać pliki w takim właśnie formacie. Co może być przyczyną takiego stanu ?

JarekDRAW - 31 Styczeń 2009, 17:01

Witam, nie pobierzesz ponieważ kolega wrzucił surowy plik cdr. zamiast spakowany do WinRara, zaraz się tym zajmę :-) .

pozdrawiam

Rosa - 31 Styczeń 2009, 17:36

Fajnie, dzięki :-) Pliki spakowane WinRar-em mogę pobrać. Ale pytanie brzmi dlaczego np. Wawel mógł pobrać plik - jak go nazwałeś - surowy, a ja nie mogę ?
JarekDRAW - 31 Styczeń 2009, 19:44

heheh, sam jestem ciekaw jak to zrobił, podejrzewam że dostał plik mailem lub jakoś tak, w każdym razie już możesz go pobrać.

Pozdrawiam

Rosa - 31 Styczeń 2009, 21:47

Nie wiem jak Wawel to ściągnął ale już kiedyś był podobny przypadek w tym wątku. A to oznacza, że można ...

JarekDRAW - 31 Styczeń 2009, 21:57

Chyba najpewniej będzie zapytać WAWELA :-) chociaż moim zdaniem mowa o "tym wątku"
plik jest pobierany z serwera.

pozdrawiam

roland - 2 Luty 2009, 09:00

Na Forum jest ustawiona akceptacja następujących załączników:
gif png jpeg jpg tif tga cdr cmx gtar gz tar zip rar ace txt c h cpp hpp diz xls doc dot pdf ai ps ppt rm wma avi mpg mpeg mp3 wav

Sprawdziłem podany wątek i ja mogę pobrać dany plik. Jeżeli możecie, to zobaczcie czy możecie pobrać:
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=2046

wawel - 2 Luty 2009, 09:06

czyli nie powinno byc problemow z pobraniem cdr, czy nawet pdf....
Co na tym forum jest przydatne, szkoda tylko ze jest ograniczenie do bodaj 256 kb, czasem to malo jest.

wrzucam cdr do testu
------------

JarekDRAW - 2 Luty 2009, 09:18

roland napisał/a:
Sprawdziłem podany wątek i ja mogę pobrać dany plik. Jeżeli możecie, to zobaczcie czy możecie pobrać:

Tak ten można pobrać ponieważ spakowałem go do Win Rar.
wawel napisał/a:
czyli nie powinno byc problemow z pobraniem cdr, czy nawet pdf....
Co na tym forum jest przydatne, szkoda tylko ze jest ograniczenie do bodaj 256 kb, czasem to malo jest.

wrzucam cdr do testu

No właśnie tego pliku już nie mogę pobrać :-(

Pozdrawiam

wawel - 2 Luty 2009, 09:23

- pdfa nie moge umiescic jako zalacznik
- a dlaczego sa problemy z cdr-em skoro jest tak jak napisal Administrator forum...to juz pytanie do Administratora.

Rosa - 2 Luty 2009, 10:04

:-? Z plikiem na forum testowym jest taka sama sytuacja.

roland - 2 Luty 2009, 10:17

Zmieniłem ustawienia w PA. Teraz powino być OK.
JarekDRAW - 2 Luty 2009, 10:28

roland napisał/a:
Zmieniłem ustawienia w PA. Teraz powino być OK.

Tak, teraz jest okkkkk. :-)

wawel - 2 Luty 2009, 10:44

test pdf

---i teraz tez to dziala.
b. dobrze bo to ulatwi sprawe z zalacznikami :-)

Rosa - 2 Luty 2009, 12:42

Zuch- administrator :-) Pobieranie ww. plików działa bez zarzutu.