|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Propozycje i uwagi - Brak możliwości pobrania pliku cdr* z forum.
Rosa - 31 Styczeń 2009, 13:45 Temat postu: Brak możliwości pobrania pliku cdr* z forum. Z jakiegoś powodu nie mogę pobrać zamieszczanych na forum plików w formacie cdr.. W FF jak i w Operze jest ta sama sytuacja (patrz załącznik), a mianowicie; w przeglądarce wyświetla się to, co widać na jpg-u czyli nazwa pliku, format, wielkość i info , ile razy plik został ściągnięty. Nie ma po prostu w co kliknąć, żeby zacząć pobieranie. W IE jest tylko czerwony krzyżyk. Chciałam jeszcze dodać, że z innych stron bez problemu mogę pobrać pliki w takim właśnie formacie. Co może być przyczyną takiego stanu ?
JarekDRAW - 31 Styczeń 2009, 17:01
Witam, nie pobierzesz ponieważ kolega wrzucił surowy plik cdr. zamiast spakowany do WinRara, zaraz się tym zajmę .
pozdrawiam
Rosa - 31 Styczeń 2009, 17:36
Fajnie, dzięki Pliki spakowane WinRar-em mogę pobrać. Ale pytanie brzmi dlaczego np. Wawel mógł pobrać plik - jak go nazwałeś - surowy, a ja nie mogę ?
JarekDRAW - 31 Styczeń 2009, 19:44
heheh, sam jestem ciekaw jak to zrobił, podejrzewam że dostał plik mailem lub jakoś tak, w każdym razie już możesz go pobrać.
Pozdrawiam
Rosa - 31 Styczeń 2009, 21:47
Nie wiem jak Wawel to ściągnął ale już kiedyś był podobny przypadek w tym wątku. A to oznacza, że można ...
JarekDRAW - 31 Styczeń 2009, 21:57
Chyba najpewniej będzie zapytać WAWELA chociaż moim zdaniem mowa o "tym wątku"
plik jest pobierany z serwera.
pozdrawiam
roland - 2 Luty 2009, 09:00
Na Forum jest ustawiona akceptacja następujących załączników:
gif png jpeg jpg tif tga cdr cmx gtar gz tar zip rar ace txt c h cpp hpp diz xls doc dot pdf ai ps ppt rm wma avi mpg mpeg mp3 wav
Sprawdziłem podany wątek i ja mogę pobrać dany plik. Jeżeli możecie, to zobaczcie czy możecie pobrać:
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=2046
wawel - 2 Luty 2009, 09:06
czyli nie powinno byc problemow z pobraniem cdr, czy nawet pdf....
Co na tym forum jest przydatne, szkoda tylko ze jest ograniczenie do bodaj 256 kb, czasem to malo jest.
wrzucam cdr do testu
------------
JarekDRAW - 2 Luty 2009, 09:18
roland napisał/a: | Sprawdziłem podany wątek i ja mogę pobrać dany plik. Jeżeli możecie, to zobaczcie czy możecie pobrać: |
Tak ten można pobrać ponieważ spakowałem go do Win Rar. wawel napisał/a: | czyli nie powinno byc problemow z pobraniem cdr, czy nawet pdf....
Co na tym forum jest przydatne, szkoda tylko ze jest ograniczenie do bodaj 256 kb, czasem to malo jest.
wrzucam cdr do testu |
No właśnie tego pliku już nie mogę pobrać
Pozdrawiam
wawel - 2 Luty 2009, 09:23
- pdfa nie moge umiescic jako zalacznik
- a dlaczego sa problemy z cdr-em skoro jest tak jak napisal Administrator forum...to juz pytanie do Administratora.
Rosa - 2 Luty 2009, 10:04
Z plikiem na forum testowym jest taka sama sytuacja.
roland - 2 Luty 2009, 10:17
Zmieniłem ustawienia w PA. Teraz powino być OK.
JarekDRAW - 2 Luty 2009, 10:28
roland napisał/a: | Zmieniłem ustawienia w PA. Teraz powino być OK. |
Tak, teraz jest okkkkk.
wawel - 2 Luty 2009, 10:44
test pdf
---i teraz tez to dziala.
b. dobrze bo to ulatwi sprawe z zalacznikami
Rosa - 2 Luty 2009, 12:42
Zuch- administrator Pobieranie ww. plików działa bez zarzutu.
|
|