Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - EKWIDYSTANTY na mapie

mroz - 20 Październik 2010, 22:06
Temat postu: EKWIDYSTANTY na mapie
Bedę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś poratowałby mnie informacją jak wyznaczac w Corelu ekwidystanty (równoodległe linie na mapie) dla rzeki, mam mapkę i muszę je wyznaczyć (po 2 dla każdego brzegu, wykładowca mówił coś o opcji bufor, ale ja nie bardzo się znam, wiem o co chodzi, ale wolałabym żeby moja praca była w miarę porządnie wykonana dlatego uparłam się żeby robić to z pomocą programu :) Ratujcie, ratujcie, ratujcie, chętnie zgadam się z kimś np. na gg żeby mnie poinstruował w tej kwestii, z góry dzięki za litość :D
miszcz301 - 21 Październik 2010, 06:15

za bardzo nie wiem jak ma to wyglądać, może narysuj na tej mapce w paint np te linie , a później się pomyśli :)
roland - 21 Październik 2010, 07:55

O ile się zorientowałem, to ten cały ekwidystant, to nic innego jak obrys. Zerknij:
http://corel.wodip.opole.pl/efekty/obrys/obrys.htm

Amadeuss - 22 Październik 2010, 21:35

miszcz301 napisał/a:
za bardzo nie wiem jak ma to wyglądać, może narysuj na tej mapce w paint np te linie , a później się pomyśli :)

tragedia ..... w paincie to rysują dzieci ..... w klasach I-III

miszcz301 - 25 Październik 2010, 06:30

Cytat:
miszcz301 napisał/a:

tragedia ..... w paincie to rysują dzieci ..... w klasach I-III

w paint ma narysować, żeby pokazać innym jak to ma wyglądać tylko

czytaj ze zrozumieniem

mroz - 25 Październik 2010, 18:54
Temat postu: paint
właściwie to pewnie pójdzie za pomocą tego , co zapodał roland, tak czy inaczej pokraczna wersja w paincie, o co chodzi - po prostu zakładamy, że te czarne krechy pociśnięte przeze mnie oddają bieg rodanu :D
mroz - 25 Październik 2010, 19:34

hmm jak zrobić obrys dla samej rzeki właściwie?
miszcz301 - 26 Październik 2010, 06:40

rysujesz rzekę z krzywych beziera,

używasz narzędzia obrys,

później kwestia ustawień żeby wyszło jak u ciebie w przykładzie