Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Logo Klubu Sportowego do powiększenia

ercezet - 6 Październik 2012, 13:41
Temat postu: Logo Klubu Sportowego do powiększenia
Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Nie zajmowałem się nigdy grafiką wektorową, ale podjąłem się zadania powiększenia liter oraz "obramówki" loga naszego klubu piłkarskiego (poniżej w załączniku 'LOGO ORZEL !!!!.jpg', taki właśnie miałby być efekt końcowy). Jedynym ale i kluczowym problemem jest to, że niestety, po dość długiej kombinacji nie udało mi się nijak tego zrobić.

Za każdą pomoc w imieniu swoim jak i naszego, A-klasowego ( ; D ) klubu z małej nadgranicznej miejscowości dziękuję! : )))

Plik orzel_lubawka.cdr z logo do przerobienia w załączniku.

I jeszcze raz dziękuję! ; )

bidon184 - 6 Październik 2012, 17:25

znaczy ,ja to zwektoryzowałem ,ale jak się gnie litery w wektorach ,to ja zielonego pojęcia nie mam,w programie ani struny nie ma ani zwiń ,no noie wiem ,pewnie chezare,ale czy będzie chciał odpowiedzieć to nie wiem,bo ja niby nie popolsku gaeorze :roll:
ercezet - 6 Październik 2012, 17:59

Mi chodzi, żeby powiększyć to koło, na którym sie cały herb opiera, te dwa łuki i te białe też. Z zastrzeżeniem, żeby było to dalej koło. :) No i oczywiście żeby litery były większe, a ich tutaj właśnie nie ma. A kurcze, one muszą być. Ciągle próbuję i nic..
Ale dzięki bidon184 za starania. ; )

restauro - 6 Październik 2012, 18:11

dopasowanie tekstu
http://corel.wodip.opole....pasowywanie.htm

piszesz tekst wybierasz czcionkę ,ustawiasz wielkość i dopasowujesz tekst.

Możesz zwiększyć odległości między literami narzędziem "Kształt"

ercezet - 12 Październik 2012, 18:46

Już mam lepszy pomysł, tylko nie wiem jak go zrealizować. Mam logo gotowe w formacie .jpg i trzeba by było je tylko zwektoryzować. Mógłby ktoś pomóc/zrobić? Byłbym wdzięczny.
restauro - 12 Październik 2012, 19:10

Ten wzór ma mniej pasków na dole od poprzedniego