|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Moje prace - Logo dla TE Solutions
Shame - 17 Czerwiec 2013, 10:53 Temat postu: Logo dla TE Solutions Brief:
Cytat: | Nasza firma głównie zajmuje się inżynierią oraz doradztwem technicznym. Jesteśmy znani i kojarzeni z wdrażaniu technologii kosmicznych i realizacji skomplikowanych projektów inżynierskich. Chcemy być postrzegani jako lider na rynku usług analiz technicznych, projektów inżynierskich ( analizy wytrzymałościowe, cieplne, kriogenika, technologie kosmiczne). [...] Zależy nam na tym aby logo było przede wszystkim nowoczesne i kojarzyło się z techniką, inżynierią, analizami numerycznymi. |
Na fali ostatnich dywagacji na temat złotej spirali postanowiłem dla relaksu machnąć coś "dosadnego" Efekty poniżej.
Tak swoją drogą, to mam pytanie do wszystkich naszych speców od kolorów, profili, eksportu itp. Otóż żeby mieć screen taki, jaki widać powyżej, musiałem zrobić screenshota, bo: próby zapisywania tego jako JPG na wszelkie sposoby - zapisz mapę bitową jako... oraz eksport; z Corela, z PDF'a, z PhotoShop'a; z dołączeniem profilu oraz bez niego - wszystkie dawały rewelacyjny efekt, ale tylko na moim monitorze! Jak zuploadowałem do neta (na portal konkursowy i na imageshack) to kolory poszły w diabły (ten najważniejszy kolor sygnetu). Porównanie poniżej (ten dolny, ciemniejszy był docelowy, został zamieniony na to jaskrawe coś na górze):
Ktoś wie WTF? Zresztą nieistotne, zbyt dużo zmiennych w równaniu Nie rozwódźmy się tutaj. W takim razie potraktujemy to ciekawostkę - kolejnę - jak można sobie zjebać projekt, wizualizację, jak się go nie sprawdzi 10 razy
gogman - 17 Czerwiec 2013, 13:35
Shame, rockmana w sygnecie widzę, albo głowę sajana czwartego poziomu z Dragon Balla (właśnie nabiera mocy)
Przez przypadek całkiem fajny sygnet wyszedł, jednak pod tematykę, którą opisałem wyżej. ;)
Pozdro
Firmaś - 18 Czerwiec 2013, 21:20
Fajnie to wygląda, takie prezentowanie wizytówek czy innych materiałów reklamowych na wizualizacji jak powyżej. Czy są gdzieś płatne lub darmowe szablony dostępne w dobrej jakości? Czy ktoś zna dobre źródła?
Jeśli chodzi o Corela to nie nadaje się do grafiki internetowej, zawsze coś uszczknie w kolorach z projektu po wygenerowaniu do jpg, png itp. Też zawsze stosuję screenshota.
tegraf - 19 Czerwiec 2013, 15:52
Pamiętając, jaki projekt wygrał tutaj ( http://corel.wodip.opole....opic.php?t=6734 ), sądzę, że powinieneś coś z tym zrobić. Poniżej podpowiedź. Tantiem nie będę brał.
restauro - 19 Czerwiec 2013, 16:09
Tegraf
Ostatnia wersja ma największy potencjał .Trzeba tylko to ładnie i skutecznie uzasadnić .
|
|