|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Pomóż mi wykonać rysunek - z jpg do eps
ccrash - 28 Styczeń 2016, 21:13 Temat postu: z jpg do eps witam
Szukam kogoś kto pomoże mi zrobić z kilku plików jpg do eps najlepiej komunikacja via gg
restauro - 28 Styczeń 2016, 21:19
Dołącz jakiś przykładowy jpg, łatwiej będzie ewentualnie komuś podjąć decyzje .
ccrash - 28 Styczeń 2016, 21:35
dołaczony
bidon184 - 28 Styczeń 2016, 22:43
hym ale ja twojego gg nie widze,moj mail i gg jest w profilu jak chcesz to napisz
chezare - 29 Styczeń 2016, 01:17
Ja widzę jeden.
FILIŻANKA
ccrash - 29 Styczeń 2016, 07:40
tak dana przykladowa
restauro - 29 Styczeń 2016, 09:24
ccrash,
Jeśli wszystkie pliki są takiej jakości , sam bez problemu możesz je trasować a następnie zapisać w interesującym Ciebie formacie . Oczywiście służymy pomocą gdyby były problemy.
ccrash - 29 Styczeń 2016, 10:38
chodzi o to ze mnie to trzeba łopatologicznie wytłumaczyć i pokazać i wtedy pewnie bym to zrobił
restauro - 29 Styczeń 2016, 11:50
Cytat: | pokazać i wtedy pewnie bym to zrobił |
Zaznacz plik w CorelDraw ,wybierz z górnej belki -
Mapy bitowe -Trasowanie konturów -Dokładne logo.
i wszystko.
Masz już oprócz bitmapy plik wektorowy.
Jest tam więcej opcji trasowania .Pobaw się nimi ,będziesz miał porównanie jakie są różnice poszczególnych opcji.
ccrash - 29 Styczeń 2016, 12:33
dawno nie bylem na forum gdzie się szybko dostaje konkretne odpowiedzi tego co chce się zrobić pogratulować państwo muszę. I niestety będziecie musieli mnie tu dłużej znosić :D
restauro - 29 Styczeń 2016, 12:41
ccrash napisał/a: | będziecie musieli mnie tu dłużej znosić :D |
Czasem trzeba poczekać ,ale zazwyczaj staramy się żeby nie trwało to zbyt długo ,szczególnie jeśli ktoś sam jest zainteresowany i nie czeka tylko na gotowca...
Warto przejrzeć http://corel.wodip.opole.pl/
ccrash - 29 Styczeń 2016, 13:00
ja ogólnie mam brak w Corelu wiec forum dobre zęby się czegoś nauczyć :D
restauro - 29 Styczeń 2016, 13:46
Cytat: | rum dobre zęby się czegoś nauczyć |
To jest jeden z łatwiejszych programów ,opanujesz podstawy , reszta przyjdzie sama po wielu latach ćwiczeń.
Shame - 29 Styczeń 2016, 13:58
Jak jeden brak to jeszcze nie tak źle
Inaczej pochód, zgromadzenie?
A z tym to do dentysty
Tylko żartuję, nie obraź się. Ale staramy się dbać o poprawność, chociaż w piśmie, języka ojczystego. Widzę, że czasem używasz prawego ALT-a, to dobrze rokuje. Błędy kładę na karb pospiesznego pisania lub klikania z komórki Na chwile obecna niereformowalny jest bidon (poznasz go lepiej, gdy przyjdzie Ci szukać jakiego egzotycznego - albo i nie - fontu. To prawdziwy magik w tej materii, a restauro nadeptuje mu na pięty ), a reszta się stara jak może.
A co do dalszego znoszenia Cię na tym forum to serdecznie zapraszamy. Możesz mi i restauro wierzyć, że u nas szybciej dostaniesz czterostronicowy tutorial JAK coś zrobić, niż gotowca, którego odwalenie zajmie nam trzy i pół minuty (no chyba, że chodzi o trasowanie czegoś skomplikowanego, wtedy dopomożemy automatem). Kto się chce uczyć, znajdzie u nas pomoc.
bidon184 - 29 Styczeń 2016, 14:59
no wlasnie z tym automatem to ja podchodze jak do jeza :) ale kolega mi napisał ze na jego ploterza automat wychodzi dosc dobrze ,a moje pliki ktore mu wyslalem lipa ,hym,no ja ogolnie zajmowalem sie plikami pod grawerke,ploter tak naprawde jest mi zbedny,hym,mozecie wyluszczyc podstawowe roznice obu metod w sensie przygotowania pliku oczywiscie a nie technologi wykonania
ccrash - 29 Styczeń 2016, 20:00
fakt lepiej się czegoś nauczyć niż dostać gotowca
ccrash - 29 Styczeń 2016, 20:04
bidon184 napisał/a: | no wlasnie z tym automatem to ja podchodze jak do jeza :) ale kolega mi napisał ze na jego ploterza automat wychodzi dosc dobrze ,a moje pliki ktore mu wyslalem lipa , |
Sprawdziłem kilka plików przez automat i wychodzą ok możne na jakimś shutlle by wyszło lepiej bo jak obserwowałem te biurkowe plotery tną całkiem drobne wzory
chezare - 30 Styczeń 2016, 02:21
Wiesz Bidonik jaka jest dla plotera różnica w grafice trasowanej, a rysowanej?
Problem z wycinaniem drobnych elementów nie leży w tym że grafika jest rysowana czy trasowana, nie leży też w tym że ploter nie ogarnia małych odległości, dokładność takich maszyn to jest rząd tysięcznych części milimetra, problem jest związany z wycinanym materiałem i samym nożem, którego wymiary utrudniają zawracanie na małych odległościach.
Teraz trasowanie. Może być gładsze, ale wtedy daleko trasowanemu obrazkowi do oryginału, albo dokładne i wtedy robi się kłopot, bo taka trasowana grafika składa się zamiast, dajmy na to z kilkudziesięciu węzłów, z kilkuset, albo tysięcy. Nóż jest przemieszczany od węzła do węzła, jak jest ich dużo blisko siebie, to będzie piszczał, jęczał, a wycinanie będzie trwało wieki w porównaniu z wycinaniem eleganckiej grafiki, gdzie węzłów jest tyle ile jest niezbędne do narysowania kształtu.
restauro - 30 Styczeń 2016, 17:38
ccrash,
Jeszcze kilka przydatnych informacji , gdybyś kiedyś chciał coś drukować, będzie jak znalazł . Polecam
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=4686
bidon184 - 30 Styczeń 2016, 18:54
no tak tylko kolega chce ciac,ale ja jestem przeszczesliwy ze nie pasuja moje pliki poniewaz kolega pisal o kilku a perzsla mi kilkadziesiat ,naprawde dobrze ze mam to z bani bo tak jak sie obiecalo trza by pioro w reke i jechać uffff
ccrash - 30 Styczeń 2016, 18:58
He he i się wykrecil
restauro - 30 Styczeń 2016, 18:59
bidon184 napisał/a: | dobrze ze mam to z bani |
" Nie Chwal Dnia Przed Zachodem Słońca "
Cysorz - 30 Styczeń 2016, 22:09
bidon184 napisał/a: | poniewaz kolega pisal o kilku a perzsla mi kilkadziesiat |
Ja się mogę tym zająć - w pracy liczymy sobie od 30 zł netto za przygotowanie jednego projektu, więc mogę obiecać, że przy takiej ilości to drożej nie będzie .
ccrash - 31 Styczeń 2016, 09:58
temat już ogarnięty :P
bidon184 - 31 Styczeń 2016, 10:53
no widzisz troche samozaparcia i mozna czynić cuda
ccrash - 31 Styczeń 2016, 11:25
oj tam to jest to ze ja wole takie typowo techniczne sprawy a od grafiki zawsze trzymałem się z daleka ale się szybko uczę:D
bidon184 - 31 Styczeń 2016, 11:40
no to gut, i wszystkiego najlepszego z okazji miedzynarodowego dnia uznania dla foli bąbelkowej rece mi opadly jak sie dowiewdzialem ze takie swieto jest
|
|